zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

STA
STA
0 12.08.2018 13:28:30

Klepačeva v dvojicah izpadla v polfinalu Rogers Cupa v Montrealu

Profimedia
Andreja Klepač se je na močnem teniškem turnirju WTA v Kanadi, Rogers Cupu v Montrealu, v konkurenci dvojic prebila vse do polfinala, v katerem pa sta s partnerko Španko Mario Jose Martinez Sanchez po odločnem boju s 4:6, 6:7 (3) izgubili proti tajvansko-ruski navezi Latisha Chan/Jekaterina Makarova, ki sta na turnirju dvojic drugi nosilki.

Klepačeva je s prebojem v polfinale skupaj s špansko partnerko zaslužila 37.160 ameriških dolarjev in 350 točk za novo svetovno lestvico v dvojicah.

Za naslov v dvojicah se bosta Chanova in Makarova pomerili z osmima nosilkama, avstralsko-nizozemsko kombinacijo Ashleigh Barty in Demi Schuurs.


Rogers Cup oziroma odprto prvenstvo Kanade je po Wimbledonom in odprtem prvenstvu ZDA tretji najstarejši teniški turnir na svetu in se igra v Montrealu in Torontu. Tokrat je ženski turnir v Montrealu, moški masters serije 1000 pa v Torontu.

V četrtfinalu turnirja WTA v konkurenci dvojic sta zaigrali Slovenki. Katarina Srebotnik, ki nastopa skupaj z nizozemsko partnerko Kiki Bertens, je bila za polfinale slabša od Klepačeve, ki je bila skupaj z Martinez Sanchezovo šesta nosilka. Klepačeva in njena španska partnerka sta v polfinale napredovali s 6:3, 5:7, 10:8.

V konkurenci posameznic je bila neuspešna Dalila Jakupović. Jakupovićeva je nastopila v kvalifikacijah turnirja WTA v ameriškem Cincinnatiju, a je izpadla že v prvem krogu. V naslednji krog kvalifikacij je napredovala domačinka Jennifer Brady, potem ko je Jakupovićeva dobila prvi niz s 6:2, a je nato dvoboj predala v drugem nizu, po vodstvu Bradyjeve s 4:0.

Značke: tenis, wta

Članki iz rubrike