pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
0 24.07.2018 17:23:29

Bedene se je v Hamburgu prebil v drugi krog

Aljaž Bedene
Reuters
Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je v prvem krogu turnirja v Hamburgu premagal Henrija Laaksonena iz Švice, 135. igralca svetovne lestvice, s 6:3, 1:6 in 6:4. Bedene je kot najboljši Slovenec na 80. mestu lestvice ATP in ga v drugem krogu čaka tretji nosilec Pablo Carreno-Busta iz Španije

Carreno-Busta je ugnal Nemca Floriana Mayerja z 2:6, 6:1 in 7:6 (4).

Bedene in šestindvajsetletni Laaksonen, ki je sicer doma iz finskega kraja Lohja, sta na začetku uvodnega niza dobila svoje servise vse do osme igre, ko jo e Bedene tekmecu odvzel in povedel s 5:3 ter nato dobil še igro po svojem začetnem udarcu.

Tudi prve tri uvodne igre drugega niza so minili podobno kot začetek prvega, nato pa je Bedene izgubil svoj servis v četrti igri. Laaksonen je nato zaigral še bolje in brez izgubljene igre v nadaljevanju izenačil v nizih na 1:1.

Devetindvajsetletni Ljubljančan je nato začel odločilni niz s servisom in po izenačenju prišel do druge prednosti. Sodnik je v tej točki zapustil svoj stol in nato po ogledu pristanka žogice točko prisodil Bedenetu, ki je tako dobil uvodno igro tretjega niza. Povsem prerojen je nadaljeval z brejkom ter tretji niz zaključil z dvema zaporednima asoma, s petim na tekmi je povedel s 3:0, po uri in pol pa je vodil s 4:1.



Manj kot četrt ure pozneje pa je bil izid že izenačen. Bedenetu v šesti igri ni uspelo priložnosti za brejk pretvoriti v točko in tekmec je znižal na 2:4, nato pa dobil še dve igri za 4:4. Deveta igra je brez izgubljene točke pripadla Bedenetu, ki je nato v maratonski deseti igri po osmih izenačenjih izkoristil peto priložnost za odvzem servisa in končno zmago, ki jo je slavil po uri, 58 minutah igre.

Bedene je Laaksonena v njunem edinem prejšnjem medsebojnem dvoboju ugnal v uvodni partiji turnirja v indijskem Chennaiju leta 2014. Sedaj ga čaka Carreno-Busta, ki je na 13. mestu svetovne lestvice, s katerim se bo pomeril četrtič. Dvakrat sta igrala letos, nazadnje je v šestnajstimi finala v Rimu zmagal 27-letni Španec, v istem krogu tekmovanja pa nekaj pred tem v Riu de Janeiru Bedene. Slovenski igralec je dobil tudi njun uvodni medsebojni obračun pred dvema letoma v prvem krogu na turnirju za veliki slam v Parizu.

* Izid, prvi krog:
Aljaž Bedene (Slo) - Henri Laaksonen (Švi) 6:3, 1:6, 6:4.

Značke: tenis, sta

Članki iz rubrike