nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
0 08.06.2018 16:40:24

Avstrijski teniški igralec Dominic Thiem je prvi finalist drugega turnirja za grand slam

Avstrijski teniški igralec Dominic Thiem je prvi finalist drugega turnirja za grand slam, odprtega prvenstva Avstralije. V polfinalu Roland Garrosa je sedmi igralec sveta Thiem premagal Italijana Marca Cecchinata s 7:5, 7:6 (10) in 6:1. V finalu bo Thiem igral proti zmagovalcu dvoboja med Rafaelom Nadalom in Juanom Martinom del Potrom.

Cecchinato, 72. igralec sveta, je že z uvrstitvijo v polfinale dosegel največji uspeh. Slabi dve uri oziroma dva niza se je 25-letnik iz Palerma zelo dobro upiral leto mlajšemu Avstrijcu, v tretjem pa je povsem popustil. Thiem se je tako razveselil svoje prve uvrstitve v finale enega od štirih največjih turnirjev.


Thiem je ob tem prvi Avstrijec v finalu turnirja za grand slam po Thomas Musterju leta 1995. "Moram se regenerirati in si privoščiti dober zajtrk, da ohranim visoko raven igre. V nedeljo grem na polno," je povedal Thiem in dodal: "Ključ do končnega uspeha je bil drugi niz. Tiebreak je bil izenačen, čeprav si tega nisem želel. Posebej, ko sem zgrešil enostaven volej pri 6:4. To me je zdramilo."

Cecchinato je na poti do polfinala izločil tri nosilce, med njimi tudi nekdanjega prvega igralca sveta in 12-kratnega zmagovalca turnirjev za grand slam, Srba Novaka Đokovića. Pred letošnjim Roland Garrosom na OP Francije sploh še ni zmagal tekme.

Značke: tenis, sta

Članki iz rubrike