Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 08.02.2018 21:34:00

Slovenske tenisačice na Baltiku drugič izgubile

Andrej Kraševec
Arsen Perić
Slovenska ženska teniška reprezentanca je v drugem dvoboju prve evroafriške skupine pokala Fed v estonskem Talinu izgubila proti Madžarski z 1:2. Slovenija je v sredo klonila proti Hrvaški z 1:2, v petek pa jo čaka obračun s Švedsko.

V prvem današnjem sosedskem dvoboju je Nina Potočnik premagala Anno Bondar s 6:4 in 6:2, v drugem pa je Tamara Zidanšek morala priznati premoč Fanny Stollar, ki je slavila s 6:4 in 6:4. Odločitev o zmagovalkah je padla v igri dvojic, slovenska naveza Kaja Juvan/Tamara Zidanšek pa je po uri in 23 minutah morala priznati premoč madžarski kombinaciji Dalma Galfi/Fanny Stollar, ki je slavila s 6:4 in 6:3.

V Talinu nastopa 14 reprezentanc, ki so razdeljene v štiri skupine. Zmagovalke skupin se bodo potegovale za dve mesti v kvalifikacijah za drugo svetovno skupino, zadnjeuvrščene bodo igrale za obstanek v prvi evroafriški skupini, druge pa bodo še eno leto članice prve evfroafriške skupine.



Slovenija ima v skupini C dva poraza, v petek pa jo v zadnji tekmi skupinskega dela čaka še Švedska. Slovenski kapetan Andrej Kraševec je bil dvakrat priča minimalnemu porazu, ki bi z malce več sreče, lahko bila tudi dve zmagi. Slovenija se bo bržkone borila za obstanek v 1. evroafriški skupini.

"Nina je igrala dobro. Držala se je navodil in s čvrsto igro z osnovne črte prisilila nasprotnico k napakam. V drugem nizu je povečala zanesljivost začetnega udarca in zmaga je bila na dosegu. Žal se ni izšlo Tamari Zidanšek, ki je delovala nekoliko slabše kot v sredo, a vedeti je potrebno, da je Stollarjeva kar nekajkrat zadela rob črte in dosegla nekaj točk z dotikom mreže. Pri dvojicah pa lahko rečem, da je bil prvi niz - niz izgubljenih priložnosti, v drugem pa sta Madžarki hitro povedli in večjih možnosti, kljub borbi naših, ni bilo. Priznam, da sem razočaran, a jutri igramo s Švedsko in potem bomo videli, kdo nas čaka v zadnji tekmi pokala Fed. Dali bomo vse od sebe, o tem ni dvoma," je po dvoboju dejal kapetan Andrej Kraševec.

Značke: tenis, sta

Članki iz rubrike