reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 16.01.2018 13:36:08

Konec slovenskih nastopov v Melbournu, napredovali vsi favoriti

Reuters
Drugi dan uvodnega teniškega grand slama v sezoni, odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu, ni postregel z večjimi presenečenji, bil pa je slab za slovenski tenis, saj so izpadli vsi trije Slovenci v posamični konkurenci Aljaž Bedene, Blaž Kavčič in Polona Hercog.

Najboljši slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je izgubil proti drugemu igralcu sveta, Švicarju Rogerju Federerju s 3:6, 4:6 in 3:6. Šestintridesetletni Švicar je Bedeneta poslal domov v nekaj več kot 90 minutah, dvoboj pa je končal z ducatom asov in 41 "winnerji".

Federer je Australian Open osvojil petkrat, nazadnje lani. Visoke želje ima tudi letos. "Želim si, da bi mi šlo dobro tudi letos. Ne vem, ali lahko ponovim leto 2017, ko sem osvojil sedem turnirjev ATP, fantje se vračajo, Rafael Nadal je v vrhunski formi. Upam, da bom ostal zdrav in bom imel priložnosti," je povedal Švicar.

Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog je v uvodnem krogu izgubila proti Rusinji Jekaterini Aleksandrovi s 6:7 (2) in 4:6.

Hercogova in Aleksandrova sta se pomerili prvič, 23-letna Rusinja, ki na lestvici WTA zaseda 92. mesto, pa je Mariborčanko, 91. igralko sveta, premagala po eni uri in 32 minutah igre.

"Danes sem enostavno razočarana nad svojo igro. Ni kaj dosti za povedati, enostavno nisem bila dovolj psihično na terenu. Tudi sami udarci in taktika niso bili dobri. Stvari nisem izvedla, kot je bilo skupaj načrtovano. Forma je sicer že skoraj prava, tako, da verjamem, da bo na naslednjih turnirjih bolje," je iz Avstralije sporočila Hercogova. Njen naslednji turnir bo po vsej verjetnosti Tajpej, ki se prične 29. januarja.


Od Blaža Kavčiča je bil boljši Francoz Richard Gasquet, ki je slavil s 6:1, 6:4 in 7:5. Enaintrideseti igralec s svetovne lestvice je Kavčiča premagal še tretjič v medsebojnih dvobojih. Na turnirju v Melbournu ostajata še Katarina Srebotnik in Andreja Klepač, obe v konkurenci parov.

Nekdanji prvi igralec sveta Srb Novak Đoković, 14. nosilec OP Avstralije, je v uvodnem krogu zabeležil prepričljivo zmago, s 6:1, 6:2 in 6:4 je po eni uri in 51 minutah odpihnil Američana Donalda Younga. Srb je zadnje pol leta preživel na bolniški, saj se je ukvarjal s poškodbo komolca. Ta je, kot kaže, preteklost. "Ni boljšega mesta za povratek, kot je Avstralija. Rad se vračam nazaj, rad igram tu. Dolgo časa je minilo od uradne tekme, ta čas sem preživel z družino. Želel sem začeti s pravo željo, ki jo imam, igral sem perfekten tenis v prvih dveh nizih, Donald pa se je dobro upiral v tretjem," je pokomentiral Đoković.

Nobenih večjih težav za preboj v drugi krog ni imel niti Švicar Stan Wawrinka, zmagovalec treh turnirjev za veliki slam je s 6:3, 6:4, 2:6 in 7:6 (2) izločil Ričardasa Berankisa iz Litve. Uspešen je bil tudi peti nosilec, Avstrijec Dominic Thiem, ki je s 6:4, 6:4 in 6:4 premagal Argentinca Guida Pello.

Prva igralka sveta Simona Halep si je prav tako zagotovila mesto v drugem krogu. S 7:6 (5) in 6:1 je premagal 17-letno domačinko Destanee Aiava, ki v Melbournu nastopa s povabilom organizatorja. Na OP Avstralije se je po dveh letih vrnila Rusinja Marija Šarapova in s 6:1, 6:4 ugnala Nemko Tatjano Mario.

"Častim te trenutke. Rada sem tu. Dve leti sta minili in želela sem, da ima trenutek pomen," je povedala Šarapova, ki se je na teniška igrišča vrnila aprila lani po 15-mesečni odsluženi kazni zaradi dopinškega prekrška.

Dobro je turnir v Avstraliji začela tudi nekdanja prva igralka sveta, Nemka Angelique Kerber, ki je s 6:0 in 6:4 premagal Nemko Anno-Leno Friedsam. Zmagovalka zadnjega Wimbledona, Španka Garbine Muguruza, je brez težav s 6:4 in 6:3 izločila Francozinjo Jessiko Ponchet.

Značke: tenis, sta

Članki iz rubrike