mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 05.01.2018 12:56:32

Serena Williams odpovedala OP Avstralije

Reuters
Ameriška teniška zvezdnica Serena Williams, ki je sicer štiri mesece po porodu odigrala ekshibicijski dvoboj v Abu Dabiju, je danes odpovedala nastop na prvem grand slamu sezone, odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu, ki se bo začelo 15. januarja. Williamsova tako ne bo branila naslova, ki ga je lani osvojila, ko je bila noseča osem tednov.

Danes so organizatorji Australian Opna potrdili, da je Williamsova odpovedala težko pričakovan nastop v očeh ljubiteljev tenisa. To je hud udarec za organizatorje turnirja, ki so še pred dnevi zatrjevali, da bo Američanka branila naslov. A povsem razumljivo s športnega vidika.

Williamsova je nazadnje igrala lani v Melbournu, septembra je rodila hčerko, minuli teden pa zaigrala na ekshibiciji v Abu Dabiju. Tam je morala priznati premoč Latvijki Jeleni Ostapenko, ki je 36-letnico na ekshibicijskem turnirju v Abu Dabiju premagala s 6:2, 3:6 in 10:5.



"Po turnirju v Abu dabiju sem ugotovila, da še nisem nared za takšne napore. Čeprav treniram in sem blizu pravi formi, ta za zdaj še ni takšna, kot bi si sama želela. Moj trener in ekipa me ves čas opozarjajo, naj nastopim le na tistih turnirjih, kjer sem v dobri formi oziroma ustrezno pripravljena na napore. Ta čas še nisem tam," je ob odpovedi dejala Williamsova, dobitnica 23 turnirjev za veliki slam.

"Lahko tekmujem, a enostavno še nočem tekmovati. Želim si biti res stoodstotno pripravljena in potrebovala bom še nekaj časa," je še dejala prva zvezda ženskega tenisa, ki je sicer mesece zatrjevala, da je materinstvo ne bo oviralo pri vrnitvi k tenisu.

Značke: tenis, avstralija

Članki iz rubrike