sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

damjan-žugelj Necenzurirano

Glavnega akterja afere slovenski Watergate bodo ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

STA
STA
0 07.10.2017 11:50:49

Halepova prvič v karieri do številke ena

REUTERS
Na prvem mestu ženske teniške svetovne jakostne lestvice WTA se s ponedeljkom obeta sprememba. Romunka Simona Halep je z uvrstitvijo v finale turnirja WTA v Pekingu s prestola odstranila Španko Garbine Muguruzo, letošnjo zmagovalko turnirja za veliki slam v Wimbledonu.

Šestindvajsetletna Halepova se je prvič v karieri zavihtela na prvo mesto razpredelnice WTA. Naslov številke 1 ženskega tenisa pa si je zagotovila, potem ko je v polfinalu turnirja v Pekingu s 6:2, 6:4 premagala Latvijko Jeleno Ostapenko, presenetljivo zmagovalko letošnjega turnirja za grand slam v Parizu.

Halepova je petindvajseta teniška igralka v zgodovini z naslovom prve igralke sveta na lestvici WTA v konkurenci posameznic. Halepova je tudi prva Romunka na vrhu lestvice WTA od leta 1975 oziroma prve objave lestvice. Muguruza se z vrha poslavlja po štirih tednih. Pred njo so prvo mesto lestvice letos zasedale še Čehinja Karolina Pliškova, Nemka Angelique Kerber in Američanka Serene Williams.



Halepova je bila na pragu prvega mesta na OP Franciji, a ji je naskok na vrh preprečila Ostapenkova, ko jo je premagala v finalu Roland Garrosa.

Romunka bo v nedeljo lovila svoj prvi naslov v Pekingu ter 16. v karieri. V finalu se bo pomerila z boljšo iz dvoboja med Francozinjo Caroline Garcia in Čehinjo Petro Kvitovo.

Značke: tenis, wta

Članki iz rubrike