franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

tu
tu
0 07.09.2017 07:52:53

Nič ne bo s polfinalno POSLASTICO! Legenda svetovnega tenisa že pomahala v slovo New Yorku!

Reuters
Znani so še zadnji polfinalisti zadnjega teniškega turnirja za grand slam v New Yorku.

Prvi nosilec Rafael Nadal se bo udaril z Argentincem Juanom Martinom del Potrom, 24. nosilcem, ki je v četrtfinalu izločil tretjega nosilca Rogerja Federerja. Med posameznicami sta napredovali Coco Vandeweghe in Madison Keys za povsem ameriški polfinale.

Skoraj dva metra visoki Argentinec je preprečil pričakovani polfinalni dvoboj med dvema legendama tenisa Špancem Nadalom in Federerjem, ki se še nikoli nista pomerila v dvoboju na igriščih Flushing Meadows.

Argentinec, ki se je vrnil v karavano po številnih težavah s poškodbami zapestja, je doslej edini turnir za veliki slam dobil leta 2009, ko je prav v New Yorku v finalu odprtega prvenstva Združenih držav Amerike premagal tokratnega tekmeca, v 22. medsebojnem dvoboju je Federerja premagal šestič.

"Za zmago nad Federerjem moraš igrati svoj najboljši tenis. Jaz sem ga danes, to je bil moj najboljši dvoboj na turnirju in nagrada je tu. Res mi je šlo vse od rok, od servisa pa do forehanda. Odigral sem velik dvoboj, zmagal sem zasluženo. To je praktično moj domači turnir, vsakič, ko igram na teh igriščih, sem vesel kot mali otrok. Po vseh poškodbah ne morem verjeti, da bom spet igral v polfinalu," se je smejalo Del Potru, si je polfinalni zmenek z Nadalom zagotovil s prepričljivo četrtfinalno predstavo, v kateri je Federerja nadigral v štirih nizih s 7:5, 3:6, 7:6 (8), 6:4.



"Igral sem preslabo, nisem si zaslužil zmagati. Skozi ves turnir nisem bil najboljši, zato sem pričakoval probleme, a sem vseeno verjel, da bom pokazal boljšo igro kot v prejšnjih dvobojih. Nisem je, glava ni bila na pravem mestu, Del Potro si je zmago zaslužil. Dobro je, da sem izgubil, s tem je dobil priložnost za osvojitev turnirja nekdo, ki je trenutno boljši od mene," je v izjavi svojo veličino dokazal Federer, petkratni zmagovalec turnirja v New Yorku.

Nadal, ki bo s prebojem v polfinale ohranil status prvega igralca sveta, je v četrtfinalu v treh nizih in po le 97 minutah gladko odpravil ruskega najstnika Andreja Rubljeva. "Dal mi je lekcijo 1, 2, 2. Nisem bil pravi, enostavno sem naredil preveč napak. In to od začetka do konca. Nervoza je opravila svoje," je bil nad odporom razočaran Rubljev.

Med posameznicami se obeta povsem ameriški polfinale, saj so vse štiri polfinalistke Američanke. Dvajseta nosilka Coco Vandeweghe, ki je presenetila prvo nosilko Čehinjo Karolino Pliškovo, se bo v polfinalu udarila s 15. nosilko Madison Keys, ki je bila v četrtfinalu boljša od Estonke Kaie Kanepi. Deveta nosilka Venus Williams pa se bo za finalno vstopnico pomerila z rojakinjo Sloane Stephens.

Poraz Pliškove v četrtfinalu pomeni, da bo s ponedeljkom status prve teniške igralke sveta na lestvici WTA prevzela Španka Garbine Muguruza.

Značke: tenis, sta

Članki iz rubrike