kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 21.08.2017 22:30:10

Becker spet ima službo

Marko Vavpotić
Nekdanji nemški teniški zvezdnik Boris Becker je v zadnjem času športno in poslovno dosegel dno. Nedavno je moral razglasiti stečaj, kot trener se je razšel z nekdanjo številko 1 moškega tenisa Novakom Đokovićem, zdaj pa dobiva novo priložnost. Po novem bo vodil nemško moško izbrano vrsto oziroma vse selekcije nemških igralcev.

Becker, ki je v osemdesetih in devetdesetih letih osvojil šest turnirjev za veliki slam - tri v Wimbledonu, dva v Melbournu in enega v New Yorku, je letos zašel v precejšnje denarne težave, iz katerih mu bo lahko delno pomagala nova služba.


Kot danes poročajo nekateri nemški mediji, so se v vrhu nemške teniške zveze z zdaj 49-letnim Beckerjem dogovorili za vodenje moških reprezentanc. Becker se tako na ta položaj vrača po 18 letih, saj je med letoma 1997 in 1999 že bil selektor ekipe za Davisov pokal, a se je sodelovanje končalo neuspešno.

Nemška teniška zveza (DTB) nove strokovne okrepitve še ni uradno potrdila, to naj bi storila v torek ali sredo. Takrat naj bi tudi sporočili zamenjavo za kapetanko ekipe za pokal Fed Barbara Rittner, ki bo napredovala na položaj vodje celotnega ženskega tenisa v Nemčiji.

Značke: tenis, nemčija

Članki iz rubrike