900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 27.07.2017 19:55:02

Šarapova dobila vabilo za Cincinnati

Reuters
Ruska teniška igralka Marija Šarapova bo lahko nastopila na turnirju v Cincinnatiju, ki velja za najpomembnejše ogrevalno tekmovanje pred odprtim prvenstvom ZDA. Za Cincinnati so ji prireditelji izdali posebno povabilo, za zdaj pa še ni znano, ali bo nekdanja dopinška kršiteljica s podobnim vabilom lahko nastopila tudi na turnirju za grand slam.

Šarapova, nekdanja števila ena svetovnega tenisa, se po prestani kazni zaradi dopinškega prekrška počasi vrača v teniško karavano. A ima velikokrat težave pri izbiri turnirjev, saj ji prireditelji neradi izdajajo posebna vabila, tudi zaradi odkritega nasprotovanja nekaterih tekmic.

Za letošnje odprto prvenstvo Francije ga ni dobila, morebitni nastop v Wimbledonu pa ji je preprečila poškodba.


Turnir v Cincinnatiju bo potekal med 12. in 20. avgustom, prireditelji pa so vabilo podelili še Belorusinji Viktoriji Azarenki. Obe sta v preteklosti že zmagovali na tem tekmovanju, Rusinja leta 2011, Azarenka pa dve leti pozneje.

Šarapova je trenutno šele na 173. mestu svetovne lestvice, na igriščih ni bila vse od maja, ko se je poškodovala v Rimu, njen prvi poletni nastop bo naslednji teden v Stanfordu.

Dobitnica srebrne olimpijske medalje v Londonu leta 2012 je bila pozitivna na lanskem dopinškem testu, potem ko so v njenem vzorcu našli nekoč dovoljeni, pozneje pa prepovedi meldonij. Sprva naj bi bila s teniških igrišč odsotna dve leti, po uspešni pritožbi so ji kazen kazen zmanjšali na 15 mesecev, iztekla se je letos spomladi.

Značke: tenis, sta

Članki iz rubrike