požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

tu
tu
1 24.07.2017 11:08:23

Je sezone za Đokovića res že konec? Zdravnik nima dobrih novic ...

Reuters
Srbski teniški igralec Novak Đoković, trenutno četrti na lestvici ATP, je četrtfinalni dvoboj na wimbledonskem turnirju predal zaradi bolečine v komolcu. Zdaj je postalo jasno, da bo dlje časa odsoten z igrišč.

Zdravnik reprezentance Zdenko Milinković je pojasnil, kakšno je stanje Đokovićeve poškodbe: "Nole mora mirovati od šest do 12 tednov. Na naslednjem pregledu bo lahko ta ocena bolj točna, do takrat pa ne sme trenirati z loparjem. Lahko pa ohranja kondicijo, obenem bo seveda imel določeno terapijo za komolec."

Đoković je bil tudi pri specialistih v Toronto, opravil je dodatne preglede, vendar simptomi se ne umirjajo. Kot je poudaril Milinković, je operacija skrajna možnost.

Srbski teniški igralec poškodbo komolca vleče že od začetka prejšnjega leta. "Zaradi stalnega igranja ima kostno modrico. Ni se spočil. Novak je pač takšen, stisne zobe in igra, ne glede na to, da je poškodovan. Zaradi tega me zanj vedno skrbi," je še povedal Milinković.



Njegova predaja četrtfinalnega dvoboja v Wimbledonu proti Čehu Tomašu Berdychu se je izkazala kot pravilna odločitev, saj je preprečil nadaljnjo obremenitev ostalih sklepov.

Đoković gotovo ne bo igral na Odprtem prvenstvu ZDA, ki se začne čez pet tednov, ravno tako bo izpustil polfinale Davisovega pokala v Lillu s Francijo (čez sedem tednov). Kaj bo potem, je odvisno od naslednjih pregledov in stanja njegovega komolca. Ni izključeno, da v tem letu ne bo več igral.

Tridesetletni Srb je trenutno na četrtem mestu lestvice ATP. Kako močno bo do konca leta zdrsel po lestvici navzdol, je odvisno od tega, koliko turnirjev bo izpustil. V najhujšem primeru, če v tem letu ne bi več branil osvojenih točk, bi sezono končal z 2585 točkami, kar bi v tem trenutku zadostovalo za komaj 15. mesto.

Članki iz rubrike