Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 21.07.2017 18:01:53

Nastase dobil triletno prepoved dela na turnirjih ITF

Mednarodna teniška zveza (ITF) je legendarnega romunskega igralca Ilie Nastaseja kaznovala s triletno prepovedjo dela na turnirjih pod njenim okriljem zaradi neprimernega vedenja na pokalu Fed konec marca letos. Na dvoboju z Veliko Britanijo je zmerjal gostujočo igralko, njeno kapetanko, na koncu pa še glavnega sodnika.

Kazen velja do konca leta 2020 in za vse turnirje pod okriljem ITF, tudi pokal Fed, ne pa ta turnirje WTA ali ATP in grand slame, ki jih ne vodi ITF. Nastase bo moral plačati še 10.000 ameriških dolarjev.


Enainsedemdesetletni Nastase, uradno sicer kapetan romunske teniške ekipe, je konec aprila poskrbel za izpad, ko je kolegico na drugi strani igrišča Anne Koethavong in najboljšo britansko igralko Johanno Konta sredi dvoboja verbalno napadel in ju grdo zmerjal. Besede so bile tako ostre, da je tenisačica na igrišču začela neutolažljivo jokati in sodnik je moral za 20 minut prekiniti dvoboj.

Nastase se tu ni ustavil, ampak se je lotil še glavnega sodnika. Po nizu zmerljivk je sodnik zahteval, da mu varnostniki odvzamejo akreditacijo in ga pospremijo s športnega stadiona. Tudi v dneh pred dvobojem je Nastase opozoril nase. Na žrebu je pred televizijskimi kamerami in mikrofoni pristopil do kapetanke Koethavongove in jo vprašal za njeno številko sobe.

Značke: tenis, sta

Članki iz rubrike