Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

tu
tu
0 24.06.2017 08:42:45

Škandal! Kokain v britanskem tenisu, na zatožni klopi 50. igralec sveta

Reuters
Tretji britanski teniški igralec po uvrstitvi na lestvici ATP Dan Evans je bil pozitiven na dopinškem testu - med aprilskim turnirjem v Barceloni so v njegovi krvi ugotovili vsebnost kokaina.

Potem, ko je bil Britanec spoznan za krivega uživanja kokaina, je dejal: "To je zelo težak dan za mene, želel sem sam osebno objaviti to novico. Veliko ljudi sem razočaral, tudi trenerja, moje starše, družino, sponzorje, mojo ekipo, celoten britanski tenis in navijače, ki se jim lahko le opravičim."

"Zelo pomembno je dejstvo, da so me testirali izven turnirja, torej ta moj greh v ničemer ni povezan s tenisom," je še dodal Evans, ki pa ob tem ni razložil, kakšna je razlika, če kokain uživa na turnirju ali v svojih prostih urah med dvoboji.


Antidopinški oddelek Mednarodne teniške zveze je neomejan in se drži uradne objave: "Gospod Evans je bil 16. junija obtožen za kršenje antidopinških pravil. V njegovem organizmu smo 24. aprila našli kokain. Do nadaljnega je suspendiran."

Evans ima na svojem telesu tetovažo 'Vsak svetnik ima preteklost, vsak grešnik pa prihodnost'. V trenutku, ko je vzel kokain, je njegova prihodnost odšla neznano kam. Angleži zanj pravijo, da je bil v trenutkih, ko je igral najboljši tenis, idiot.

Igralca, ki je že pred tem dogodkom veljal za problematičnega člana teniške karavane, čaka huda kazen. Postal bo grešnik brez (teniške) prihodnosti.

Članki iz rubrike