evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

STA
STA
0 30.05.2017 18:19:54

Murray pričakovano v drugi krog

Reuters
Prvi nosilec teniškega odprtega prvenstva Francije v Parizu, Britanec Andy Murray, je uspešno prestal prvi krog. V uvodnem dvoboju Rolanda Garrosa je ugnal Rusa Andreja Kuznjecova s 6:4, 4:6, 6:2 in 6:0. V drugem krogu ga čaka Slovak Martin Kližan.

Uspešen je bil tudi osmi nosilec, Japonec Kei Nishikori, ki je s 4:6, 6:1, 6:4 in 6:4 izločil Avstralca Thanasija Kokkinakisa. Od najvišje postavljenih igralcev je svojo nalogo uspešno opravil tretji nosilec, Švicar Stan Wawrinka, ki je s 6:2, 7:6 (6), 6:3 ugnal Slovaka Jozefa Kovalika.

Se je pa v uvodnem dvoboju poslovil eden tihih favoritov, devetopostavljeni Nemec Alexander Zverev. Dvajsetletni Zverev je priznal premoč Špancu Fernandu Verdascu, ki je zmagal s 6:4, 3:6, 6:4, 6:2. "Igral sem absolutno zanič. Toda ni konec sveta," je po dvoboju povedal Zverev.



V ženskem delu turnirja je izpadla sedmopostavljena Britanka Johanna Konta. Slednjo je z 1:6, 7:6 (2) in 6:4 ugnala 31-letna Tajvanka Hsieh Su-Wei, sicer specialistka za dvojice, med drugim je v Franciji v tej konkurenci slavila leta 2014 skupaj s Kitajko Peng Shuai. V Parizu živeča Tajvanka, 109. na lestvici WTA, je uspeh proti Konti pripisala sproščenemu pristopu. To je bila zanjo šele prva zmaga nad igralko iz najboljše deseterice in druga na Rolandu Garrosu. V drugem krogu jo čaka Američanka Taylor Townsend.

Na ženskem delu se je od najvišjih nosilk v drugi krog prebila petopostavljena Ukrajinka Jelina Svitolina, ki je s 6:4 in 6:3 izločila Kazahstanko Jaroslavo Švedovo.

Značke: tenis, francija

Članki iz rubrike