stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 16.05.2017 14:26:19

Kriv je! Japonec goljufal in silil v prirejanje izidov!

Nekdanji japonski teniški igralec in trener Junn Mitsuhashi, ki je v času aktivne kariere leta 2009 prišel najvišje do 295. mesta na svetovni moški teniški jakostni lestvici ATP, je bil spoznan za krivega goljufanja ter siljenja v prirejanje izidov.

Zaradi tega se ne bo smel več ukvarjati s tenisom. Ob tem bo moral plačati še 45.230 evrov kazni.

Mednarodna organizacija za integriteto v tenisu TIU je prožila preiskavo, v kateri je odkrila, da je Mitsuhashi prišel v nasprotje s pravili teniškega protikorupcijskega pravilnika. Med drugim je drugim igralcem dajal nespodobne ponudbe in jih silil, da so goljufali, sam pa je vplačeval stave na teniške dvoboje, za nameček pa je zavrnil tudi vsakršno sodelovanje s preiskovalci TIU, kar je že samo po sebi prekršek, je omenjena organizacija sporočila v izjavi za javnost.


Sedemindvajsetletni Mitsuhashi je v svojo mrežo ujel južnoafriškega igralca Joshuo Chettyja, s katerim je nekoč celo sodeloval kot trener, ter ga prepričal, da je stopil do drugega igralca na mladinskem turnirju ITF serije futures v Stellenboschu v Južni Afriki novembra 2015. Neimenovanemu igralcu je nato res ponudil 2000 ameriških dolarjev za slabšo predstavo v posamični konkurenci in 600 dolarjev za slabšo predstavo v konkurenci dvojic. Slednji je Chettyja tudi prijavil, tako je zadeva tudi prišla pod drobnogled preiskovalcev.

Mitsuhashi se ni ustavil le pri tem. Nato je vprašal še enega neimenovanega drugega igralca, da bi priredil izid dvoboja na turnirju futures v nigerijskem Lagosu. Mitsuhashi, ki je bil ob koncu leta 2015 na 1997. mestu lestvice ATP je vplačal 76 stav oktobra in novembra istega leta, čeprav pravila igralcem izrecno prepovedujejo vplačevanje stav. Chetty je bil po ločeni preiskavi TIU septembra lani kaznovan z dosmrtno prepovedjo tekmovanj.

Črni seznam igralcev, ki so jih ujeli v goljufanju, se tako vse bolj daljša. Neodvisna organizacija za integriteto v tenisu je pri nečednostih pred tem že ujela igralce, kot so Avstrijec Daniel Köllerer, Srb David Savić, Rus Andrej Kumancov in Grk Alexandros Jakupovic.

Značke: tenis, kazen

Članki iz rubrike