Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 20.04.2017 16:30:43

Francozi še oklevajo s povabilom Šarapove

vszi
Ruska teniška igralka Marija Šarapova je v zadnjih dneh v središču pozornosti. Razlogi za to se skrivajo v povabilih na turnirje po njeni dopinški kazni, s katerimi se njene konkurentke ne strinjajo, organizatorji turnirjev pa kažejo, da je Rusinja pri njih še vedno dobrodošla, čeprav si je načrtno ali nenačrtno pomagala z nedovoljenimi poživili.

Šarapova je tako dobila povabila za turnirje v Stuttgartu, Madridu in Rimu, odprto pa je vprašanje, ali jo bodo povabili tudi organizatorji grand slam turnirja v Parizu.


"Zaenkrat se o tem še odločamo, odločitev bomo sporočili 15. maja. Za nas obstajajo moralni zadržki, morali bomo preučiti vse argumente za ali proti," je dejal Bernard Giudicelli, predsednik Francoske teniške zveze (FTF), ki ima v rokah odločitev, ali bo Rusinja dobila povabilo ali ne. Dejstvo, da bo zaradi nosečnosti manjkala tudi Serena Williams, pri odločitvi o Šerapovi ne bo igralo nobene vloge: "To sta dva drugačna primera, prirejamo turnir za grand slam in ne kakšne avdicije ali modne revije. Na imena ne smemo gledati."

Šarapova ima še možnost, da si pariški turnir, ki se bo začel 28. maja, zagotovi tudi prek kvalifikacij, a mora naslednji teden na turnirju v Stuttgartu zbrati dovolj točk. Po izračunih bi morala turnir dobiti, ali se vsaj uvrstiti v finale.

Značke: tenis, wta

Članki iz rubrike