tovornjakar Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 18.04.2017 15:49:23

Težak žreb za slovenske tenisačice v Litvi

fb
Žreb je določil, da bo slovenska ženska teniška reprezentanca v skupinskem delu druge evroafriške skupine pokala Fed igrala s Švedsko, Južnoafriško republiko in Norveško. Prvi tekmec bo Švedska, ki bo v Litvi nastopila kot prva favoritinja, saj ima prijavljeno najvišjerangirano igralko, Johanno Larsson, 53. z lestvice WTA.

Pod vodstvom Andreja Kraševca bodo Slovenijo zastopale Dalila Jakupovič, Tamara Zidanšek, Kaja Juvan in Andreja Klepač. Slovenija mora v svoji skupini osvojiti najmanj drugo mesto, da se bo v soboto v razigravanju potegovala za napredovanje v višji rang tekmovanja.


"Vsaka tekma je zgodba zase in proti vsaki ekipi bomo skušali iztržiti maksimalen izkupiček. Pri ostalih reprezentancah igralskih sprememb ni, vsi kapetani pa lahko javijo imena igralk do dve uri pred začetkom dvoboja, za dvojice pa celo po drugi tekmi posameznic. Dekleta so se hitro privadila na tukajšnje pogoje ter trdo igralno podlago, so dobro razpoložene in komaj čakajo, da na vsakem dvoboju pokažejo, kaj znajo in zmorejo," pravi kapetan Kraševec.

Dvoboji se bodo začeli ob 10. uri zjutraj. Najprej sta na vrsti dve partiji posameznic, nato pa še igra parov. Za razvrstitev prve in druge igralke veljajo uvrstitve WTA z 10. aprila, kar pomeni, da bo prvi slovenski lopar Tamara Zidanšek (142.), drugi pa Dalila Jakupovič (134.), ki je šele ta teden prehitela Zidanškovo in postala najvišjerangirana Slovenka.

Značke: tenis, sta

Članki iz rubrike