GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

STA
STA
0 16.04.2017 21:30:32

Đoković optimističen, Murray malce manj

vszi
V Monte Carlu se je začel teniški turnir serije masters, na katerem se po odmoru na turnirje vračata najboljša igralca z računalniške kakovostne lestvice Škot Andy Murray in Srb Novak Đoković. Oba sta imela težave s poškodbo komolca, oba sta se pozdravila, a sezono nadaljujeta v različnih razpoloženjih.

Medtem ko se Srb počuti odlično, kar je dokazal na tekmi Davisovega pokala, ko je svojo reprezentanco popeljal v polfinale, pa je počutje prvega igralca sveta slabše, razlog je predvsem njegov servis.

"Nisem posebej optimističen. Revialni dvoboj proti Rogerju Federerju v Zürichu prejšnji teden je pokazal, da še nisem pravi. Posebej zaradi servisa, ki je precej počasnejši, kot je bil pred poškodbo. Zdaj pa ne vem, ali je za to kriv komolec ali pa pomanjkanje treninga tega elementa," je dejal Murray in dodal, da se ne bo predal in da se na treningih težava izboljšuje. "Iz dneva v dan je bolje, do mojega prvega dvoboja je še nekaj časa, upam, da se bo servis še popravil. Bolečin ne čutim, verjemite, da ne bi tvegal, če bi vedel, da obstaja nevarnost, da obnovim poškodbo. Moja pričakovanja na peščenih igriščih so velika, vsekakor na teh turnirjih nisem zaradi kakšnega treninga, ampak želim tudi dobre rezultate. Ne samo v Parizu," je svoja pričakovanja predstavil Britanec, ki bo svoj prvi dvoboj odigral proti zmagovalcu obračuna med Špancem Tommyjem Robredom ali Luksemburžanom Gillesom Müllerjem.


Mnogo bolj optimistično na turnir v Monte Carlu čaka Đoković: "Tu sem doma, na teh igriščih sem preživel nešteto ur, na njih se res počutim odlično. Tudi turnir tukaj sem že dvakrat dobil. Najboljši sem bil leta 2013 in 2015. Pričakujem sicer nekaj nihanj, kar je za povratnika po poškodbi normalno, toda verjamem, da je to idealen kraj za moj drugi začetek sezone. Zaupam vase, moram verjeti, da ta turnir lahko dobim," je razmišljal Srb.

Zagotovo pa status prvega favorita ne pripada ne Đokoviću ne Murrayu, ampak je to Španec Rafael Nadal. Španec je v zadnjem času kazal dobro formo, da pa je to njegov turnir, pa je tudi že večkrat dokazal. Lani ga je dobil že devetič, prepričan je, da lahko letos slavi svojo jubilejno zmago.

"Sem pripravljen. Zelo sem zadovoljen s tenisom, ki ga v zadnjem času kažem. To je zame zgodovinski turnir, trdo sem delal, da sem na njega prišel pripravljen. Vzhičen sem, ker sem tu," uživa ob Sredozemskem morju 30-letni Španec, sicer četrti nosilec turnirja (tretji je zmagovalec turnirja leta 2014 Švicar Stan Wawrinka), ki je lani v polfinalu premagal Murraya, v finalu pa Francoza Gaela Monfilsa. Tega letos ne bo, manjkali pa bodo tudi Roger Federer, Miloš Raonić, Kei Nishikori, Nick Kyrgios in tudi njegov rojak Richard Gasquet.

Značke: tenis, atp

Članki iz rubrike