Mobilna verzija
STA
STA

Po Melbournu Federer osvojil še Indian Wells

Petintridesetletni švicarski as Roger Federer je dobil oba najpomembnejša letošnja teniška turnirja. Zmagi na grand slamu v Melbournu je dodal naslov masters iz Indian Wellsa. V finalu je premagal rojaka Stana Wawrinka s 6:4, 7:5.

Z devetdesetim naslovom na turnirjih ATP je Federer skočil na šesto mesto na svetu. "Nisem tako presenečen, kot sem bil v Avstraliji, še vedno pa je ta zmaga tukaj zame nepričakovana," je povedal Federer.

Osemnajstkratni zmagovalec grand slamov ima letos izkupiček 13-1, in to le šest mesecev po operaciji kolena, zaradi katere je počival večji del prejšnje sezone.

"Prav neverjeten začetek sezone. Tega nisem pričakoval, ... lani nisem osvojil veliko turnirjev. Pravzaprav tudi v finalih nisem igral ... Če se dobro spominjam le v Brisbanu," je dodal Federer.

Na ženskem turnirju, kjer so se udeleženke prav tako potegovale za nagradni sklad v višini sedmih milijonov dolarjev, je Rusinja Jelena Vesnina po treh urah in dveh minutah premagala rojakinjo Svetlano Kuznecovo s 6:7 (6), 7:5 in 6:4.

Za 30-letno Vesnino je to tretja turnirska zmaga v posamični konkurenci, v letu 2013 je slavila v Hobartu in Eastbournu.

* Izid, finale:
- moški:
Roger Federer (Švi/9) - Stan Wawrinka (Švi/3) 6:4, 7:5;

- ženske:
Jelena Vesnina (Rus/14) - Svetlana Kuznjecova (Rus/8) 6:7 (6), 7:5, 6:4.

Značke: tenis , sta