Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 12.03.2017 08:51:17

Šok za Andyja Murrayja: Izpadel že v drugem krogu

Profimedia
Prvi teniški igralec sveta Škot Andy Murray je izpadel že v drugem krogu mastersa v ameriškem Indian Wells Mastersu. S 6:4 in 7:6 (5) ga je izločil 129. igralec sveta Vašek Pospišil, Kanadčan češkega rodu, ki se je na glavni turnir prebil iz kvalifikacij.

Murray je na turnir prišel po osvojenem naslovu v Dubaiju, puščavski Indian Wells pa mu očitno ne leži, saj je bil tam najvišje leta 2009, ko ga je v finalu premagal Španec Rafael Nadal. "Ne vem natančno, zakaj se mi to tu dogaja, sami treningi potekajo tako, kot kje drugje. Kakšno leto sem sicer tudi uspešen, se mi pa tukaj pogosto dogaja, da nisem in mi igra nikakor ne steče," je pojasnil Murray.


Britanec je v prvem nizu dvakrat odvzel servisa tekmecu, po zaostanku z 2:4 pa je Pospišil dobil šest zaporednih iger in Murray je šele v drugem nizu uspel izenačiti na 2:2. V podaljšani igri drugega niza je Murray napravil eno od sedmih dvojnih napak pri servisu v dvoboju in tekmec je povedel s 3:1. Murray je v nadaljevanju še rešil prvo zaključno žogico za zmago Pospišila, ki pa je bil po svojem servisu nato uspešen in se veselil odmevne zmage.

"Zavedal sem se, da imam dovolj sposobnosti in znanja, da pridem do tega dosežka. Toda to tudi uresničiti na igrišču, seveda, to je druga pesem. Začel nisem najbolje, toda bolj se je bližal konec, bolje sem igral. Sedaj bom skušal to nadaljevati tudi na drugih dvobojih," je pojasnil 26-letni kanadski reprezentant, nekdanji zmagovalec Wimbledona med pari, po najodmevnejši posamični zmagi doslej.

Značke: tenis, sta

Članki iz rubrike