Mobilna verzija
tu
tu

Dimitrov ob treh zjutraj trenerju: "Hej, poslušaj ... Spet gledam tekmo ..."

reuters

Ste mislili, da je Grigor Dimitrov že pozabil poraz proti Rafaelu Nadalu? Pomislite še enkrat.

Bolgar je pravzaprav obseden s tisto tekmo, v kateri je sebi in svetu dokazal, da je pripravljen na zadnji preskok v svoji karieri. Kako obseden. Stvari postanejo zelo čudne, kot je razložil novinarju v Rotterdamu, kjer je opravil s svojo prvo nalogo. 

Spomnimo, da je Radael Nadal tisti dvoboj dobil po petih urah s 6-4, 5-7, 7-6, 6-7, 6-4. Ampak tega raje ne omenjajte bolgarskemu tenisaču, ki je edini letošnji poraz doživel prav takrat (15-1 razmerje zmag in porazov letos).

"Tista tekma me še vedno preganja ponoči. Ne bom vam lagal, to je bil zame najtežji in najbolj boleč dvoboj. Veliko sem se naučil iz njega, to vem. Gledal sem ga že neštetokrat v posnetkih in se vedno spraševal, kaj bi lahko naredil bolje v danem trenutku." Potem pa pride tisti čudni del.

"Včasih trenerju napišem sporočilo sredi noči in pravim, 'Hej, poslušaj ... Spet gledam tekmo. Meniš, da bi lahko naredil kaj bolje?'. Potem mi odvrne, 'Grigor, pojdi spat, ura je 3 zjutraj'. Potem pa mu še odpišem, 'ampak sanjal sem, da bi lahko pri tem in tem rezultatu udaril forhend navzven'. Seveda mi ne odpiše."

nadal

"Ampak zjutraj, ko si znova ogledam dvoboj, vidim, da bi res lahko tako udaril forhend."

Ni kaj, Dimitrov si je tekmo res tako zelo vtisnil v spomin, da že vsi skupaj komaj čakamo, kako bo videti dvoboj, ko se bosta naslednjič srečala na kakšnem od turnirjev. V Rotterdamu to ne bo mogoče, saj je Nadal tik pred začetkom turnirja svoj nastop odpovedal. 

Značke: tenis , nadal , dimitrov