Mobilna verzija
tu
tu

Slovenke hitro zaključile z nastopi v Melbournu

Nikola Miljković

Slovenske teniške igralke Dalila Jakupovič, Tamara Zidanšek in Tadeja Majerič so se hitro poslovile od odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu. Vse tri so nastope končale že v 1. krogu kvalifikacij za uvodni grand slam sezone, tako da v ženski konkurenci Slovenija ne bo imela svoje predstavnice. Polona Hercog bo uvodne nastope namreč izpustila.

Čeprav so imele vse tri slovenske teniške igralke vsaj na papirju ugoden žreb v prvem krogu kvalifikacij, so vse tri izgubile dvoboje. Petindvajsetletna Jakupovičeva, ki je v odsotnosti Hercogove - ta ima zdravstvene težave - prvi slovenski lopar in 153. na lestvici WTA, je po napetem boju z 6:2, 6:7 (5) in 5:7 izgubila proti 22-letni Tunizijki Ons Jabeur (174.).

Tudi 19-letna Tamara Zidanšek, trenutno 160. igralka sveta, ki je prvič nastopila na enem od turnirjev velike četverice v članski konkurenci, je izgubila proti 22-letni Japonki, 217. igralki na lestvici WTA; Eri Hozumi je namreč gladko zmagala s 6:3 in 6:2.

Po treh nizih je klonila tudi najizkušenejša med slovensko trojico, 26-letna Tadeja Majerič (207.). V prvem krogu se je pomerila z 21-letno domačinko Ellen Perez, šele 634. igralko na lestvici WTA, ki je zmagala s 6:3, 1:6 in 7:5.

Moški so kvalifikacije začeli včeraj - Blaž Kavčič je bil uspešen, Grega Žemlja pa se je poslovil v prvem krogu.