stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
1 02.01.2017 15:29:53

Čudežna vrnitev padlega asa: Po pol leta nazaj z zmago

Roger Federer še ni pozabil, kako dobro igrati tenis.

Francija in Švica sta zmagali v predtekmovalni skupine A na Hopmanovem teniškem pokalu v Perthu, neuradnem svetovnem prvenstvu mešanih ekip. Francija je v prvem srečanju premagala Nemčijo z 2:1, s tem izidom pa Švica Veliko Britanijo. Za prvo točko Švice je poskrbel Roger Federer, ki se je po šestih mesecih odsotnosti vrnil na teniška igrišča.

Sedemnajstkratni zmagovalec turnirjev za veliki slam je ugnal Dana Evansa s 6:3 in 6:4 ter se s tem se je veselil uspeha pred razprodanimi tribunami, na katerih je bilo 12.000 gledalcev, ki so večinoma mahali z švicarskimi zastavami, ki so jih priskrbeli organizatorji.

"Sprejem, ki sem ga doživel po prihodu na stadion in tudi vzdušje pozneje je bilo izjemno. Veliko bolje, kot sem pričakoval, bilo je zelo čustveno. Obenem sem zelo vesel, da sem znova oblekel tekmovalno majico. Začel bom od tu, kjer sem danes. Nisem veliko pričakoval, toda prvi dvoboj je bil zelo dober. To so trenutki, zaradi katerih se tenis igra," je dejal Federer, ki je za zmago potreboval vsega 61 minut.



Petintridesetletni Federer je pred tem zadnjič igral v polfinalu Wimbledona julija lani, nato pa ni več tekmoval, ker je želel povsem pozdraviti poškodovano levo koleno. Na Hopmanovem pokal pa se je pred tem zadnjič pomeril leta 2002, leto pred tem pa je tekmovanje zapustil kot zmagovalec skupaj z Martino Hingis.

V drugem dvoboju je Švicarka Belinda Bencic s 7:5, 3:6 in 6:2 premagala Heather Watson.

Nemka Andrea Petković je premagala Francozinjo Kristino Mladenović s 6:2 in 6:1 ter Nemčiji zagotovila edino točko, saj je Richard Gasquet ugnal Alexandra Zvereva s 7:5 in 6:3, nato pa sta Mladenovićeva in Gasquet v paru premagala Petkovićevo in Zvereva v skrajšanih nizih s 4:2 in 4:1.

Članki iz rubrike