stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

sta
sta
0 02.03.2024 22:32:23

Triglav ubranil naslov v ligi AWL

Vaterpolisti kranjskega Triglava so ubranili naslov v ligi AWL, potem ko so v finalu v Banjaluki premagali Opatijo z 11:10 (2:3, 4:1, 3:2, 2:4). Tretje mesto na drugi izvedbi tekmovanja je po zmagi nad ekipo ASV Ströck Wien z 12:4 osvojila zagrebška Mladost, peto pa Pallanuoto iz Trsta, ki je z 12:3 ugnal domači Borac.

Pred štirimi tedni je Opatija na Reki z 12:10 premagala Kranjčane in z zmago potrdila prvo mesto po rednem delu tekmovanja, medtem ko so bili slovenski prvaki šele tretji in so morali v Banjaluki igrati v četrtfinalu.

V njem so visoko premagali Borac, v polfinalu pa so bili boljši še od zagrebške Mladosti. Na drugi strani je bila Opatija v polfinale uvrščena neposredno, v njem pa je bila golom razlike boljša od Dunajčanov.


V prvi četrtini so Kranjčani že v prvem napadu izkoristili prednost igralca več, uspešen je bil Nace Štromajer, toda s tremi zaporednimi goli je Opatija povedla s 3:1. Osem sekund pred odhodom na prvi odmor je gol za Triglav dosegel še Aleksander Paunovič, za izenačenje je v drugi minuti druge četrtine poskrbel Jan Justin, že v naslednjem napadu pa je Aljaž Troppan Kranjčane spet popeljal do vodstva. Z dobro igro v obrambi so triglavani z golom Nikole Rajlića na menjavo strani odšli s prednostjo dveh golov (6:4).

Tudi začetek tretje četrtine je pripadel Kranjčanom, ki so po novem golu Troppana Opatiji pobegnili za tri gole (7:4). Razliko treh golov so ohranili tudi pred zadnjo četrtino, zadnji gol v tretji pa je štiri sekunde pred njenim koncem dosegel Matic Rahne. Ko je ob koncu prve minute zadnje četrtine Troppan dosegel svoj tretji gol na tekmi, so Kranjčani vodili že z 10:6.

Toda Opatija se ni predala in se s tremi zaporednimi zadetki, dva je dosegel Ian Petrić, enega pa Len Dujmić, vrnila v igro (9:10). Vseeno do preobrata ni prišlo, kajti Rajlić je sto sekund pred koncem tekme zadel za 11:9, končni izid pa je postavil s štirimi goli najboljši strelec tekme Lucijan Dujmić.

Značke: vaterpolo, tekmovanje

Članki iz rubrike