volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 21.10.2023 19:50:09

Triglav izgubil zadnjo tekmo v Portu

Vaterpolisti kranjskega Triglava so na turnirju v Portu izgubili zadnjo tekmo skupine A pokala challenger. Z 11:10 (4:4, 3:1, 3:3, 1:2) so slovenske prvake premagali igralci portugalske ekipe Clube Fluvial Portuense. O uvrstitvi Triglava v četrtfinale tega tekmovanja bo zdaj odločal nedeljski dvoboj Portuenseja s portugalsko ekipo Vitoria.

Možnosti za preboj Triglava v četrtfinale tega tekmovanja so zdaj le minimalne. Portuense bi napredoval z nedeljsko zmago, z zmago z vsaj štirimi goli razlike ali pa ob visokem izidu tudi s tremi pa bi bila četrtfinalist Vitoria.

Kranjčani so tekmo solidno začeli in imeli do izida 4:4 vseskozi gol prednosti. V drugem delu pa so domači odlično izkoriščali prekrške in številčno prednost ter ušli na 7:4. Portugalska prednost je tudi v končnici tretje četrtine znašala tri gole.

Triglavani so še enkrat zbrali moči in z goloma Jaše Laha ob koncu tretje in v zadnji četrtini znižali na 10:9, Aleksander Paunovič je minuto in 35 sekund pred koncem približal slovenske prvake na 11:9. Najlepša priložnost za izenačenje se jim je ponudila prav ob koncu, ko so si 41 sekund pred koncem priigrali prednost igralca več, ki pa je ostala neizkoriščena.



Prav igra z igralcem več je odločila dvoboj, saj so Portugalci na ta način dosegli šest golov, Triglav le dva, a ob tem realizirali tudi dve petmetrovki.

"Tekme tokrat niso izgubili vaterpolisti v bazenu, ampak sem jo izgubil jaz. Ves postopek priprav po petkovi zmagi je bil skregan s športno logiko. Preveč smo se zanašali na to, da je delo že opravljeno, šport pa je še enkrat pokazal, da ni konec, dokler res ni konec. V drugem delu je šla tekma nato v napačno smer, tudi sodniški kriterij nam ni bil naklonjen in na koncu smo izgubili," je tekmo za STA pokomentiral trener Triglava Krištof Štromajer.

Zdaj bo moral Štromajer čim prej sprostiti večino svojih igralcev, ki jih prihodnji teden v Kranju v sklopu reprezentančnih priprav na januarsko evropsko prvenstvo v Izraelu čaka turnir regionalne lige AWL.

Članki iz rubrike