Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

sta
sta
0 20.08.2022 14:46:49

Anja Osterman srebrna na EP na 200-metrski razdalji

sta
Slovenska kajakašica na mirnih vodah Anja Osterman je na evropskem prvenstvu v Münchnu v finalu na 200-metrski razdalji osvojil srebrno medaljo. Za Emmo Jorgensen iz Danske, ki je zmagala, je zaostala 0,213 sekunde. Tretja je bila Poljakinja Marta Walczykiewicz (+0,286).

V nedeljo Ostermanovo ob 13.21 čaka še veliki finale na 500 metrov. Kajakaš Jošt Zakrajšek je v finalu B osvojil peto mesto na 1000 metrov in ga danes ob 16.25 čaka še maratonska preizkušnja na 5000 metrov. Nastopil je tudi Rok Šmit, ki je bil v svoji polfinalni skupini sedmi na 200 metrov in se ni prebil v nedeljski finale.

"Ni bilo tako dobro na startu, ker me je tam dolgo popravljal starter. To me je malo 'znerviralo' in se je to poznalo na celotni progi. Sem druga, sem zadovoljna, malo pa me tudi žre, ker bi lahko zmagala. Medalja je medalja, sezona je zelo dobra in če jutri popravim to danes odvzeto zlato medaljo, bo res super," je takoj po tekmi povedala Ostermanova.

Primorka je na nedavnem svetovnem prvenstvu v kanadskem Halifaxu na 200 metrov za največji uspeh v kajakaškem enojcu osvojila srebrno odličje in bila prva Evropejka, zmagala je Novozelandka Lisa Carrington. Zato je po takratni finalni tekmi tudi za EP napovedala boj za najvišja mesta.



Za Ostermanovo je bila to četrta kolajna s svetovnih prvenstev, druga srebrna, saj je tri osvojila v kajakaškem dvojcu skupaj s Špelo Ponomarenko Janić, s katero se je po lanski sezoni razšla.

Na prvenstvih stare celine je Ostermanova s Špelo Ponomarenko Janić tudi že osvojila kolajni, zlata je bila v dvojcu na 200 m lani v Poznanju ter druga prav tako v dvojcu leta 2017 v Plovdivu na 500 m.

Po četrtkovi kvalifikacijski zmagi na 500 metrov se je Ostermanova na EP v bavarski prestolnici v petek veselila še zmage v predtekmovanju na 200-metrski razdalji in se neposredno uvrstila v finale.

Članki iz rubrike