stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 17.06.2022 21:47:29

Večina slovenskih čolnov napredovala v polfinale

Profimedia
Slalomisti na divjih vodah so danes veslali v kvalifikacijah druge tekme za svetovni pokal v Krakovu. Večina slovenskih čolnov je uspešno napredovala v polfinale, z drugim mestom pa se je izkazal kajakaš Martin Srabotnik. S prvo kvalifikacijsko vožnjo si je sobotni polfinale priboril tudi Peter Kauzer

Tekmovalci so se na Poljsko vrnili po štirih letih, saj je to prizorišče svetovni pokal nazadnje gostilo v sezoni 2018, v zadnjih letih pa so tam potekala mladinska prvenstva.

Za najboljši slovenski dosežek dneva je poskrbel celjski kajakaš Srabotnik, ki je odlično preskočil prvo oviro. Progo je opravil brez napak in dotikov ter v cilju za 23 stotink zaostal le za Italijanom Giovannijem De Gennarom.

"Vožnja je bila kar dobra, nič posebnega, ampak po načrtu. Vsako vožnjo bom poskušal malo izboljšati. Forma je dobra, malo sem sicer utrujen, saj tekmujemo že kar nekaj časa, ampak bi moralo biti dobro. To tekmo in prihodnji teden v Tacnu bo treba še iztisniti, potem pa bo kakšen teden premora, da se dobro pripravimo na svetovno prvenstvo v Augsburgu," je po nastopu za kajakaško zvezo Slovenije dejal Srabotnik.

Kauzer, zmagovalec svetovnega pokala minuli konec tedna v Pragi, je kvalifikacije tokrat končal na 13. mestu. Tretji Slovenec med kajakaši je bil Vid Kuder Marušič, ki je v prvem nastopu zasedel 33. mesto. Od uvrstitve v polfinale ga je ločilo vsega 21 stotink, zato je moral na progo še enkrat. V drugi vožnji je bil 14. in tako ostal brez nadaljevanja.



Popoln kvalifikacijski izkupiček so imele kajakašice in kanuistke. Eva Terčelj se je v polfinale uvrstila s 16. rezultatom prve vožnje, medtem ko sta bili Eva Alina Hočevar in Ajda Novak v prvo 24. oziroma 25., a sta si sobotni polfinale zagotovili s petim - Novak - in devetim - Hočevar - rezultatom druge vožnje.

Po prvi vožnji je bila vesela tudi kanuistka Alja Kozorog, ki je po nekoliko skromnejših predstavah v začetku sezone tokrat le našla pravi recept. Primorka si je namreč nastop v polfinalu, ki jo čaka v nedeljo, zagotovila že po prvi vožnji, ko je bila 18. Eva Alina Hočevar je bila v prvo 24., Lea Novak pa 27. Obe sta popravni izpit opravili uspešno.

Presenetljivo so se prve vožnje ponesrečile vsem trem slovenskim kanuistom, tako da so morali na progo še v drugo. Luka Božič je bil po prvi vožnji namreč 21., Anže Berčič 22., Benjamin Savšek pa 23. Slednji je sicer bil med najhitrejšimi na progi, a so ga višjega mesta po prvi vožnji stali dotiki; nabral je kar šest kazenskih sekund. Božič in Savšek sta si z drugo vožnjo priborila finale, Berčič pa je ostal praznih rok.

V soboto se polfinalne vožnje kajakašic in kajakašev začnejo ob 9., finale pa ob 12. uri.

Članki iz rubrike