stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 29.05.2022 17:36:27

Kakšno presenečenje! Sloveniji prinesla še eno kolajno!

alesfevzer.com
Evropsko prvenstvo v kajaku in kanuju v Liptovskem Mikulašu se je za slovenski tabor končalo precej bolje, kot se je začelo.

Zadnji dan je po zlatu Benjamina Savška v slalomu kanuistov pozitivno presenetila še Ajda Novak, ki je v disciplini ekstremni slalom, novi olimpijski disciplini, osvojila bronasto kolajno.

Spretnejši in hitrejši na tekmi, ki je podobna smučarskem krosu (najprej so na sporedu kvalifikacije, v katerih je tekmovalec na progi sam, nato pa izločilni boji na izpadanje) sta bili tokrat Čehinja Tereza Fišerova in Britanka Mallory Franklin.



"Nisem še čisto dojela, kaj mi je uspelo. Vse je šlo tako hitro. Jaz sem samo poskušala čim več dati od sebe, se poskušala v vsakem trenutku glede na položaj čim bolje odločiti, na koncu se mi je izšlo. S trenerjem sva se pred skupinskimi startom malo posvetovala in to mi je pomagalo. Najbrž se bom s to disciplino še naprej ukvarjala, kolajna je dobra spodbuda," je bila na Slovaškem dobre volje Novakova.

V moški konkurenci je Tine Kancler izpadel v četrtfinalu. Zmagal je Švicar Jan Rohrer, drugo in tretje mesto pa sta osvojila Avstrijca Mario Leitner in Felix Oschmautz.

Članki iz rubrike