Robert Golob Svet24.si

Robert Golob o priznanju Palestine: »Grozote so ...

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

STA
STA
0 18.12.2021 21:49:26

Triglavu nov pokalni naslov

Vaterpolisti Triglava so v pokritem bazenu na Kodeljevem v finalu pokala Slovenije pričakovano premagali domačo Ljubljano Slovan z 8:3 (1:2, 1:1, 4:1, 2:0). Za Kranjčane je to že sedemnajsta pokalna lovorika, medtem ko so Ljubljančani ostali pri treh.

* Pokriti bazen na Kodeljevem, gledalcev 100, sodnika: Margeta, Radonjič.
* Ljubljana Slovan: Koso, Stefanović 2, Kirasič, Potočnik, Žiberna 1, Čarni, Fakin, Burger, Lipovac, Salihi, Puš, Petrovčič. Trener: Jure Škof, pomočnik Nikola Hajdin.
* Triglav: Beton, Popović 3, Kadivec 1, Rahne 1, Lah, D. Gostić 1, Pušavec 1, M. Gostič, Juš Vončina, Štirn 1, Paunović, Bečić, Gregor Kos. Trener Krištof Štromajer, pomočnik Jaka Mikoletič.

V ligaškem delu pokalnega tekmovanja kranjski vaterpolisti niso izgubili niti ene tekme in vlogo favorita potrdili tudi v finalu.


Kranjčani, ki v letošnji sezoni igrajo tudi v regionalne vaterpolske lige A1, so odpor domače ekipe zlomili v tretji četrtini, ki so jo dobili s 4:1 in v končnici razliko še povišali.

Mladi Ljubljančani so odločno vstopili v tekmo proti bolj izkušenim gostom. Dobro igro v uvodni četrtini so domači vaterpolisti potrdili z zadetkoma Vukašina Stefanovića in Nejca Žiberne, za Kranjčane pa je bil uspešen le Jaka Štirn. Najmanj zadetkov je bilo v drugi četrtini, v kateri so bili uspešni le gostje, ko je za izenačenje poskrbel Benjamin Popović. Ljubljančani so imeli sredi druge četrtine priložnost za še en gol, vendar je odlični Jure Beton ubranil petmetrovko domačemu kapetanu Martinu Pušu.

Že v začetku tretje četrtine so gostje prvič prišli do vodstva, ki ga nato niso več izpustili iz rok. Uspešen je bil Jaša Kadivec, kmalu za njim pa še enkrat Popović. Ljubljančani so se z zadetkom Stefanovića svoj zaostanek znižali na zadetek, toda do konca četrtine sta bila za Kranjčane uspešna še Dejan Gostić in ob njenem izteku še Matic Rahne. Zmago Triglava sta potrdila Andraž Pušavec ter s svojim tretjim zadetkom na tekmi Popović.

"Mislim, da smo zasluženo prišli do zmage, ki je bila plod naše odlične igre v obrambi. Vanjo smo vložili veliko truda, zanjo so zaslužni prav vsi igralci, ki si zaslužijo vse čestitke, da je pokal spet v Kranju," pa je zmago pokomentiral trener Triglava Krištof Štromajer.

Značke: vaterpolo, triglav

Članki iz rubrike