Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

sta
sta
0 16.01.2021 17:43:19

Grška olimpijska prvakinja razkrila spolno zlorabo: "Zelo sem trpela, z nikomer se nisem mogla pogovoriti."

Sofia Bekatorou (levo)
Reuters
Ena izmed najuspešnejših grških olimpijk je ta konec tedna požela pohvale, ker je razkrila spolno zlorabo.

Olimpijska prvakinja v jadranju z domačih iger v Atenah Sofia Bekatorou, je dejala, da je bila po olimpijskih tekmovanjih v Sydneyju spolno zlorabljena s strani enega od članov grške zveze, a je vse doslej o tem molčala.

Bekatoroujeva je povedala, da je bila stara 21 let, ko je bila v njegovi hotelski sobi podvržena spolnemu nadlegovanju in zlorabam s strani neimenovanega starejšega člana federacije.

Triinštiridesetletna mati dveh otrok se je za molk odločila, ker se je bala, da bi si s prijavo zaprla možnosti za nadaljevanje kariere, saj je imel storilec v državi veliko moč.



"Takrat sem zelo trpela. V tistih časih nismo sodelovali s športnim psihologom, z nikomer se nisem mogla pogovoriti. Tudi starši ne, saj sem se zavedala, da bi mi preprečili nadaljnje športno udejstvovanje," je na spletni konferenci o spolnem nasilju, ki jo je organizirala grška vlada, povedala nekdanja jadralka v razredu 470, tudi bronasta na igrah leta 2008 v Pekingu.

Namestnica ministrice za delo Maria Siregela je prepričana, da je odločitev nekdanje športnice, da oglasi, vredna več kot deset kolajn. Po njenem mnenju premalo grških žensk spregovori o spolnemu nadlegovanju in nasilju, ki ga izvajajo ugledni člani družbe.

Grška jadralna zveza je pod pritiskom domnevnega incidenta Bekatoroujevo pozvala naj spregovori o podrobnostih. Obljubila je, da bo ukrepala.

Značke: jadranje, grčija

Članki iz rubrike