državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

STA
STA
0 10.05.2019 16:13:29

Hrvat finalist svetovnega pokala v Plovdivu

Rajko Hrvat, edini slovenski veslač na uvodni tekmi svetovnega pokala v bolgarskem Plovdivu, se je preko repasaža uvrstil v sobotni finale lahkih enojcev.

V predtekmovanju je Hrvat v svoji skupini zasedel tretje mesto za Madžarom Petrom Galambosom in Poljakom Miloszem Jankowskim. Do polovice tekme je bil s tekmecema, ki sta se v finale uvrstila neposredno, v boju za eno od prvih dveh mest.

V repasažu je Hrvat veslal dobro predvsem v drugem delu. Do polovice se je za zmago z njim še boril Španec Patricio Rojas Aznar, v drugem delu pa mu je Izolan ušel in zabeležil prepričljivo zmago.


"Dopoldanski nastop je bil katastrofa. Predvsem v drugem delu, kjer sem izgubil zavesljaj in posledično tudi hitrost. Popoldan sem to popravil in uresničil prvi del svojih ciljev tukaj v Bolgariji," je po tekmi za STA povedal trenutno najboljši slovenski veslač.

A cilji bodo za Hrvata visoki tudi v finalu. "Seveda moram stopnjevati svoje nastope tukaj, potem pa je možno prav vse," je še dejal Hrvat, za katerega je tekma v Bolgariji tudi generalka za majsko evropsko prvenstvo v Luzernu ter prva preizkušnja v močni konkurenci po zmagah na regatah v Zagrebu in na Bledu.

Del slovenske reprezentance bo konec tedna nastopil na močni regati v nemškem Duisburgu.

Članki iz rubrike