Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 16.11.2018 17:09:21

Stevens po svoji krivdi ostal brez zmage

Arsen Perić
Član kranjskega Triglava Peter John Stevens je na tekmi svetovnega pokala v Singapurju na 50 m prsno s časom 26,09 sekunde osvojil tretje mesto. Prehitela sta ga Belorus Ilija Šimanovič s 25,95 in Rus Kiril Prigoda s 26,01 sekunde.

Stevensov trener Luka Berdajs je prepričan, da bi moral njegov varovanec zmagati, na koncu pa si zaradi pasivnega prihoda v cilj lahko krivdo za najnižjo stopničko pripiše kar sam.

"Tretje mesto je super, tudi izid 26,0 je zelo dobra generalka za decembrsko svetovno prvenstvo na Kitajskem. Kljub temu pa se na posnetku vidi, da je imel Peter v končnici položaj za zmago, bil preveč pasiven, morda pa se mu na zadnjem zavesljaju ni povsem izšel prihod v cilj. Vsekakor bi lahko zmagal, tako pa je bilo ogroženo celo tretje mesto, saj je Američan Michael Andrew za njim zaostal vsega stotinko," je tekmo ocenil Berdajs.



Stevens se bo na svetovno prvenstvo pripravljal v ZDA, od koder bo neposredno potoval na svetovno prvenstvo v Hangzhou. Po prvenstvu se vrača v Slovenijo, kjer bo v domačem Triglavu začel priprave na novo sezono, ki bo imela svoj vrhunec poleti na svetovnem prvenstvu v Južni Koreji.

Kdo bo ob Stevensu nastopil na bližnjem SP na Kitajskem, pa bo znano po mitingu v Kranju, ki je na sporedu ta konec tedna. Zaenkrat imata vozovnici za pot v Azijo že zagotovljeni Mariborčanka Katja Fain in Neža Klančar iz ljubljanske Olimpije, z dvema odličjema na oktobrskih mladinskih olimpijskih igrah ena od junakinj slovenske odprave v Buenos Airesu.

Članki iz rubrike