Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 12.11.2017 20:17:29

Kerč potrdil napredek tudi na 100 prsno, odlični izidi Slovencev

Na plavalnem mitingu v Zagrebu je tudi v nedeljo izstopal plavalec Olimpije Aljaž Kerč in z izidom 58,86 tudi na 100 m prsno dokazal, da se je pridružil širšemu evropskemu vrhu. Zelo dobre izide so dosegali tudi preostali slovenski reprezentanti.

Z dosežkom 58,86 in zmago na 100 m prsno se je Kerč, ki je v soboto izstopal na 200 m prsno, prvič v karieri spustil pod minuto, z dosežkom pod 59 sekundami pa se je pridružil peščici slovenskih nosilcev kolajn z največjih tekmovanj, ki jim je to uspelo pred njim - Damirju Dugonjiću, Matjažu Markiču, Emilu Tahiroviću in Petru Johnu Stevensu.

Da bo izid na 100 m razdalji vrhunski, je bilo jasno že na polovici proge, kjer je Kerč s 27,68 kljub obratu dosegel osebni rekord tudi na tej razdalji. "Oba dneva je plaval super. Priznam pa, da sem glede na sobotni izid in način plavanja danes pričakoval normo za decembrsko EP tudi na 100 m prsno. Tudi zavesljaj je bil vnovič zelo lep, odlična je bila prva polovica in do konca je opravil, kot je treba," je o nastopu povedal trener Olimpije Aleš Poljak, ki ocenjuje, da ima njegov varovanec še precej rezerv, če bo nadaljeval z delom enako zavzeto, kot je to pokazal v uvodu v sezono.

Drugi slovenski reprezentanti še čutijo posledice zahtevnih višinskih priprav v Španiji. Kljub temu je kar dve zmagi danes dosegla plavalka Ljubljane Tara Vovk, najhitrejša na 50 in 200 m prsno, ki se je z 2:27,57 na daljši razdalji močno približala tudi osebnemu rekordu. Dvakrat je bila na najvišji stopnički zmagovalnega odra tudi Tjaša Oder, bronasta z EP v Londonu 2016 na 800 m prosto, ki je hrvaški prestolnici pokorila konkurenco na 400 m prosto in 400 m mešano ter glede na dejstvo, da je plavala skoraj dvakrat zaporedoma, dosegla dobra izida. V mešanem slogu je drugo mesto osvojila Sara Globokar, v kravlu Sara Račnik.



V moški konkurenci je na 200 m prosto zanesljivo zmagal plavalec Fužinarja Martin Bau, na 200 m mešano pa mladinec Olimpije David Mihalič, ki je ob tem z 2:03,86 dosegel nov osebni rekord in osmi slovenski izid vseh časov.

Ilirijan Anže Ferše Eržen je bil drugi na 200 m hrbtno in tretji na 50-metrski razdalji, Janja Jamšek je bila druga na 100 m hrbtno, Neža Kocijan in Janja Šegel pa sta osvojili drugo in tretje mesto na 100 m prosto.

Prihodnji konec tedna plavalce čaka miting v Kranju, ki bo tudi zadnja priložnost za lovljenje norm za EP v Koebenhavnu.

Značke: plavanje, sta

Članki iz rubrike