Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 24.08.2017 14:02:09

Ponomarenko Janićeva in Ostermanova neposredno v finale SP

www.alesfevzer.com
Slovenski kajakašici na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman sta na svetovnem prvenstvu v Račicah s prvim mestom svoje kvalifikacijske skupine neposredno napredovali v sobotni finale discipline 500 metrov.

Pester slovenski tekmovalni dan, na vodo so morali vsi slovenski reprezentanti in reprezentantke, sta najbolj uspešno končali srebrni z letošnjega evropskega prvenstva v Plovdivu Ponomarenko Janićeva in Ostermanova. Slednji sta že pred tekmovanjem napovedali odločen boj na prvo mesto v skupini in to danes tudi izpeljali.

Vodili sta od starta do cilja ter si tako zagotovili finalni nastop, ki ju čaka v soboto. Zaenkrat imata tretji dosežen čas, vendar pa različnih predtekmovalnih skupin ne gre medsebojno primerjati. Kljub temu ostajata favoritinji za kolajne in mesto na zmagovalnem odru.

"Naredili sva tako, kot sva se dogovorili. Odločen start in napad na prvo mesto, ki je iz skupine edino vodilo neposredno v finale. To nama je tudi uspelo in že na polovici proge sem videla, da bo šlo brez težav, zato sva lahko ritem malo spustili. Glede na čase bosta v finalu Nemki tisti, s katerima se bova udarili za zadnjo stopničko na zmagovalnem odru," je po tekmi dejala Janićeva.

Slednjo sicer v petek čaka še predtekmovanje na 200 metrov, tako da bosta veslačici danes popoldan najverjetneje le opravili lažji trening. "Nisem se še odločila, ali bom naredila trening v enosedu ali bova šli na vodo skupaj, zaenkrat pa gre vse tako kot mora," je povedala bolj izkušena v čolnu Janićeva, ki ji zaradi zahtevnosti preizkušnje nadvse ustreza, da ima ob sebi soveslačico, saj je preizkušnja na 500 metrov, ki velja za najtežjo, zaradi tega za razliko od enoseda tudi deset sekund krajša.


Strinjala se je tudi Ostermanova. "Tako je, napadli sva od starta, saj sva vedeli, da imava v primeru zmage tekmo manj. Hitro sva prišli v ospredje in potem nadaljevali mirno do konca. Nisva se preveč ozirali na konkurenco, ko sva videli, da sva spredaj, sva spustili ritem," je povedala Koprčanka.

Jošt Zakrajšek, ki bo v nedeljo prvenstvo zaključil z "maratonsko" disciplino 5000 metrov, je imel danes kvalifikacije na 1000 metrov. Bil je tretji v skupini in bo popoldan preko polfinala lovil sobotni finale.

Najbolj pester program imata Maks Frančeškin in Vid Debeljak, ki sta dopoldan v roku 20 minut odpeljala najprej kvalifikacije na 200 metrov in bila tretja ter nato še na 500 metrov in bila vidno utrujena sedma. Popoldne ju čaka še enak polfinalni peklenski ritem.

V konkurenci parakajakašev v kategoriji KL2 je danes na 200 metrov v malem finalu nastopil Dejan Fabčič in osvojil drugo mesto ter prvenstvo tako zaključil na 11. mestu.

Petek bo precej bolj umirjen, saj čaka nastop zgolj Ponomarenko Janićevo, ki bo nastopila v kvalifikacijah in polfinalu na 200 metrov.

Značke: kajak kanu, sp

Članki iz rubrike