favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 28.07.2017 13:56:57

Za konec Slovenkam 15., 19. in 22. mesto

alesfevzer.com
Slovenski plavalci so sklenili nastope na letošnjem svetovnem prvenstvu v Budimpešti. Dopoldan je bila Ravenčanka Tjaša Oder 15. na 800 m prosto, njena klubska kolegica Gaja Natlačen je v isti disciplini zasedla 19. mesto, Velenjčanka Nastja Govejšek pa je bila na 50 m delfin 22.

Odrova je z 8:38,84 dosegla želen izid pod 8:40, malo je do te znamke zmanjkalo Natlačnovi, Govejškova pa je bila s 26,65 celo najhitrejša letos.

Prva po vrsti je nastopila Govejškova. Študentka univerze v Kentuckyju bi za finale morala plavati 26,34, kar je stotinko sekunde hitreje od njenega državnega rekorda.

"To je moj najboljši dosežek v sezoni in s tem moram biti zadovoljna. Res pa je, da je tekma taka, da tukaj ni priložnosti za popoldanski nastop, če ne plavam osebnega rekorda, pa čeprav nisem bila daleč. Sama sem ga glede na treninge tukaj pričakovala, saj sem bila zelo hitra, a se ni izšlo. Na 50 m delfin ni časa za popravljanje," je po tekmi povedala mlada Štajerka. Izjavo je potrdil tudi trener Jure Primožič, ki je ocenil, da bi njegova varovanka ob sproščenem plavanju lahko pokazala več.


Uvrstitev dneva je dosegla Odrova, ki je ponovila 15. mesto s tekme na 1500 m prosto. "Rezultatsko sem dosegla zastavljen cilj, a s tem nisem zadovoljna. Glede na sezono pa sem vendarle nekaj iztisnila iz sebe. Kdor spremlja plavanje, ve, da na prvenstvo nisem šla z velikimi pričakovanji. Razočarana sem bila na 1500 m prosto, na 800 pa sem vendarle dosegla najboljši letošnji izid. Če bi bili zadnji treningi nekoliko drugačni, pa bi morda lahko dosegla še malo več," je nastop ocenila Odrova, lani v Londonu na evropskem prvenstvu bronasta na tej razdalji.

Manj zadovoljna je bila Natlačnova. "Mislim, da sem lahko hitrejša. A zjutraj je težko. Na srečo sme videla Španko in se je malo prijela. Res je bilo težko," je po tekmi dejala mlada Korošica in kot dober dosežek na prvenstvu ob Donavi izpostavila dosežek na 1500 m prosto in 13. mesto. Naslednji meseci bodo pokazali, kaj bo s plavalko v prihodnje, saj se jeseni odpravlja na študij v Ljubljano.

Najboljša uvrstitev na SP tako ostaja 9. mesto Anje Klinar na 400 m prosto. Prav osebni rekord Klinarjeve, pa tudi Odrove bi na današnji tekmi gladko zadostoval za finale, a prva daljših razdalj na velikih tekmovanjih ne plava, druga pa je marca v ZDA za daljše obdobje ostala brez treninga, zato sprva sploh ni hotela na SP.

Prihodnji teden od četrtka do nedelje plavalce v Kranju čaka državno prvenstvo.

Značke: plavanje, sp

Članki iz rubrike