Mobilna verzija
šarac Odkrito.si

Miki Šarac in skrivnostna svetlolaska

transavia, letalo Svet24.si

Začelo se je s prdenjem, končalo z zasilnim ...

nazif mujić Svet24.si

Po trpljenju in revščini se je poslovil igralec ...

denar, pokojnine Svet24.si

Konec varčevalnih ukrepov za pokojnine

ženske spodnje hlače Najstnica.si

Skrivnost razkrita: Temu služi žepek na ...

Artur Štern Njena.si

Artur Štern se vrača!

tina maze2 Njena.si

Podrobnosti poroda Tine Maze

STA
STA

Pintarjeva tudi v nedeljo dvakrat najboljša

Radovljičanka Tjaša Pintar je bila najboljša slovenska plavalka na mednarodnem plavalnem mitingu v domači Radovljici. Dvema sobotnima zmagama je v nedeljo dodala prvi mesti na 100 m prsno in 200 m mešano.

Posebej je izstopal izid 1:10:00 na 100 m prsno. Na mešani razdalji pa se je plavalka, ki se je na ta način poslovila od domačega bazena, saj se odpravlja na študij na univerzo Tennessee, kjer študira tudi Peter John Stevens, morala za zmago potruditi tudi proti mladinki iz Ljubljane Tari Vovk.

V soboto je Ravenčanka Janja Jamšek na 100 m hrbtno potrdila, da se po poškodbi vrača v slovensko plavalno elito, danes pa je vseeno morala na 50-metrski razdalji priznati premoč klubski in reprezentančni kolegici Janji Šegel, na 200 m hrbtno pa Olimpijini Neži Klančar. Ta je nedavno na mladinskem evropskem prvenstvu v Izraelu dosegla nov slovenski rekord in bronasto medaljo na 50 m prosto, v Radovljici pa v številnih disciplinah dokazovala, da se razvija v vsestransko plavalko.

V moški konkurenci so se v nedeljo na najvišjo stopničko povzpeli Ilirijan Anže Ferš Eržen na 50 m hrbtno, Radovljičan Jan Toman na 400 m prosto in Gašper Gregor na 200 m hrbtno.

Še enkrat je nastopil tudi olimpijec Anže Tavčar, ki letošnje svetovno prvenstvo v Budimpešti izpušča zaradi sprejemnih izpitov iz stomatologije v ZDA, a kot pravi, si vseeno še želi plavalne izzive, če bo to združljivo s študijem.

Ostali najboljši Slovenci so na mitingu manjkali, saj že v četrtek potujejo na svetovno prvenstvo na Madžarsko.

Značke: plavanje , sta