900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 16.07.2017 09:36:44

Lochtejeva olimpijska laž brez sodnega epiloga

Ameriški plavalec Ryan Lochte, ki se ga od olimpijskih iger v Riu drži tudi nekoliko posmehljiv sloves lažnivega kljukca, bo tudi v prihodnje lahko v Brazilijo, če bo tja še želel, potoval brez skrbi. Tamkajšnje sodišče je namreč zavrnilo obravnavo njegovega primera, ker ni bilo znakov kaznivega dejanja.

Njegova nešportna olimpijska zgodba je precej razvpita in jo bo kljub številnim športnim uspehom težko še kdaj pometel pod preprogo. Lani je bil med OI vpleten v nočni incident z varnostniki na bencinski črpalki v Rio de Janeiru, nato pa si je, da bi prikril pravo naravo razbijanja po črpalki, izmislil zgodbo, da so ga skupaj z reprezentančnimi kolegi oropali. Podal je celo lažno prijavo na policijo, da je bil žrtev oboroženih roparjev.

Ameriški olimpijski komite je plavalca po igrah zaradi lažne prijave kaznoval z desetmesečno prepovedjo nastopov, štirimesečne suspenze pa so dobili trije preostali ameriški plavalci, ki so sodelovali pri škandalu, Gunnar Bentz, Jack Conger in James Feigen.



Plavalci so si oboroženi rop na bencinski črpalki preprosto izmislili kot opravičilo za noč, preživeto v pijančevanju.

Zdaj je brazilsko sodišče zavrglo primer; sprva so ga obravnavali kot lažno prijavo, zdaj pa so ugotovili, da ni bilo znakov kaznivega dejanja, zato so postopek ustavili. Nekateri brazilski mediji sicer poročajo, da bi se lahko na takšno odločitev še pritožilo tožilstvo, zato morda primer vendarle še ni povsem končan.

Članki iz rubrike