favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 14.07.2017 09:01:13

Osramočeni Lochte pripravljen na vrnitev v bazene

Olimpijski prvak je bil udeležen v mednarodni škandal, ki so ga zakuhali plavalci sami.
Reuters
Ameriški plavalec Ryan Lochte se bo prihodnji teden vrnil v bazene, potem ko je prestal 10-mesečni suspenz ameriškega olimpijskega komiteja, ker je na lanskih olimpijskih igrah lagal. Lochte, dobitnik 12 olimpijskih kolajn, od tega šestih zlatih, je zakuhal škandal, ko je medijem in nato policiji lagal, da so ga skupaj s sotekmovalci oropali v Riu.

Lochte je bil vpleten v nočni incident z varnostniki na bencinski črpalki v Rio de Janeiru, nato pa si je izmislil zgodbo, da so ga skupaj z reprezentančnimi kolegi oropali. Podal je celo lažno prijavo na policijo, da je bil žrtev oboroženih roparjev.

Ameriški olimpijski komite je plavalca zaradi lažne prijave kaznoval z desetmesečno prepovedjo nastopov, štirimesečne suspenze pa so dobili trije preostali ameriški plavalci, ki so sodelovali pri škandalu, Gunnar Bentz, Jack Conger in James Feigen. Plavalci so si oboroženi rop na bencinski črpalki preprosto izmislili kot opravičilo za noč, preživeto v pijančevanju. Izmišljena zgodba o ropu po nočnem popivanju in veseljačenju je skorajda zanetila mednarodni spor med Brazilijo in ZDA.



Zaradi suspenza je Lochte zamudil tudi ameriške kvalifikacije za bližnje svetovno prvenstvo, ki bo ta mesec v Budimpešti, a je v naslednjih tednih prijavljen na tri mitinge. Med suspenzom, ki se je končal 30. junija, je Lochte plaval na tekmovanjih, ki niso pod okriljem ameriške plavalne zveze.

Dvaintridesetletni plavalec je že nekajkrat razkril, da si želi uvrstiti v ameriško reprezentanco za olimpijske igre leta 2020.

Značke: plavanje, kazen

Članki iz rubrike