Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 07.07.2017 16:36:57

Hrvat prepričal z zmago v kvalifikacijah

vzs
Slovenski veslač Rajko Hrvat, edini slovenski predstavnik na veslaškem svetovnem pokalu v Luzernu, je prepričljivo opravil s četrtfinalom med lahkimi veslači. Z zmago se je zanesljivo prebil v sobotni polfinale.

Hrvat je modro odveslal dopoldanske kvalifikacije, kjer je vodil do polovice proge, ko pa je imel zagotovljen četrtfinale, je popustil in hranil moči za popoldanski nastop, s katerim si je priboril tudi boljše izhodišče za sobotni boj, ki bo odločal o finalistih.


V polfinalu je Hrvat vseskozi držal stik z vodilnimi v drugi polovici pa prevzel vodstvo in ugnal Norvežana Kristofferja Bruna in Madžara Petra Galambosa.

"Zjutraj sva se dogovorila, da testira le del proge, sicer pa je pomembno, da pride naprej. Urnik je zelo natrpan in v tej vročini je bilo pomembno, da prihrani čim več energije, zato je bil v četrtfinalu morda celo tudi prehiter. Pri dveh nastopih v enem dnevu, tako bo tudi jutri, bo odločalo tudi dejstvo, kdo je prihranil največ moči," je po tekmah povedal trener Iztok Butinar in dodal, da bo pravo razmerje moči pokazal šele finale.

Značke: veslanje, sta

Članki iz rubrike