favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 02.07.2017 20:31:55

Terčeljeva na stopničkah v Nemčiji

Eva Terčelj
Arsen Perić
Slovenska kajakašica Eva Terčelj je na tretji tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Markkleebergu osvojila tretje mesto.

Terčeljeva je za zmagovalko, Nemko Ricardo Funk, zaostala 5,32 sekunde. Druga je bila Avstralka Jessica Fox z zaostankom 2,46 sekunde. Urša Kragelj je bila 29.

V finalu med kanuisti pa je tik pod stopničkami končal Benjamin Savšek, z enim dotikom je za tretjeuvrščenim Britancem Adamom Burgessom zaostal 17 stotnik sekunde. Prvi dve mesti sta osvojila Slovak Michal Martikan in Nemec Sideris Tasiadis. V finalu je veslal tudi Anže Berčič in bil osmi. Luka Božič je končal v polfinalu na 15. mestu, Jure Lenračič pa je nastope v Nemčiji sklenil že v kvalifikacijah.

Kajakašica Terčeljeva je ponovila uspeh reprezentančne kolegice Urše Kragelj, ki je bila tretja prejšnji konec tedna na svetovnem pokalu v Augsburgu. Na zahtevni progi v Markklebergu je zaostala le za dvema tekmovalkama in se veselila novih stopničk na tekmah svetovnega pokala.

"Današnji dan se je zame lepo razpletel. Uspela mi je lepa vožnja. Vedno so še rezerve, ampak sem zelo vesela današnje uvrstitve na stopničke. Na stopničkah sem bila v elitni družbi. Proga je bila zahtevna, hitro so se zgodile napake. Očitno sem jih naredila tretja najmanj," je v smehu povedala Terčeljeva. "Proga je zelo zahtevna, zato v cilju nimaš dobrih občutkov, saj do konca ne veš, kako se boš uvrstil. Obakrat sem se borila do konca in poskušala izvleči čim več," je še dodala.

Urši Kragelj, ki danes praznuje rojstni dan, se polfinalni nastop ni izšel, čeprav je bila med najhitrejšimi vse do zadnjega dela proge, kjer pa je naredila veliko napako, odneslo jo je mimo vrat, tako da je na koncu v cilju prejela 52 kazenskih sekund in preizkušnjo končala kot 29.

V konkurenci kanuistov je bil še enkrat zelo blizu Benjamin Savšek, za katerega pa se zdi, da so mu v letošnji sezoni usojena četrta mesta. Tudi tokrat je bil četrti, čeprav je bil zelo hiter. Usoden je bil dotik, brez njega bi bil uvrščen na zmagovalne stopničke.

"Letos še nisem dobil tistega kančka sreče. Vedno nas loči le nekaj stotink. Zdaj sem že drugič za par stotink na četrtem mestu. To je najbolj nehvaležno mesto. Želim si stopiti na stopničke, sem pa še vedno v dobri poziciji za skupni seštevek svetovnega pokala. Čakata me še dve tekmi svetovnega pokala. Proga je bila spet zahtevna, tako da so vsi delali napake, tudi prva sta imela dve kazenski sekundi pribitka," je povedal Savšek.

Slalomisti na divjih vodah so s tretjo tekmo svetovnega pokala v Markkleebergu končali prvi del letošnje sezone, saj se bo ta z večjimi tekmovanji nadaljevala v septembru, ko bosta na vrsti še dva svetovna pokala in svetovno prvenstvo.

Članki iz rubrike