gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 16.06.2017 22:23:55

V Pragi v polfinale deveterica

alesfevzer.com
Slalomisti na divjih vodah so opravili s kvalifikacijami prve tekme svetovnega pokala v letošnji sezoni. V Pragi je prvo oviro uspešno prestala večina slovenskih predstavnikov, saj je v sobotne in nedeljske vožnje napredovala deveterica. Najvišjo slovensko uvrstitev dneva je priveslal Peter Kauzer, ki je bil v kvalifikacijah kajakašev peti.

Kauzer si je s petim časom prve kvalifikacijske vožnje priveslal neposredno uvrstitev v sobotni polfinale, enako pa je uspelo tudi njegovemu reprezentančnemu kolegu Žanu Jakšetu, ki je bil po prvem nastopu uvrščen na 14. mesto. Še v drugo pa sta v kvalifikacijah startala Celjana Martin Srabotnik in Simon Brus, ki sta bila po prvem nastopu na 33. oziroma 36. mestu. V drugo je bil Srabotnik uspešen, saj je dosegel šesti čas in si zagotovil napredovanje v polfinale, napake pa so od vnovičnega nastopa oddaljile Brusa, ki je bil na koncu druge vožnje 43. in tako obstal v kvalifikacijah. Najhitrejši kajakaš kvalifikacij je bil Avstralec Lucien Delfour.

Med kanuistkami sta Nina Bizjak kot Alja Kozorog v prvo zaostali za neposredno uvrstitvijo v polfinale. V drugo je bila Nina Bizjak osma in se uvrstila v naslednjo fazo tekmovanja, Alji Kozorog pa se žal ni izšlo, saj je zasedla enajsto mesto in za eno mesto zgrešila nastop v polfinalu, kamor se je uvrstilo deset najhitrejših kanuistk druge vožnje. Najboljša je bila Avstrijka Nadine Weratschnig.

S prvo kvalifikacijsko vožnjo in devetnajstim časom si je nedeljski nastop zagotovila kajakašica Urša Kragelj. Zelo blizu neposredni uvrstitvi v polfinale je bila tudi Eva Terčelj, ki je na 21. mestu neposredno napredovanje zgrešila za vsega 12 stotink sekunde. V drugo je bila uspešnejša in s četrtim časom tudi ona napredovala v nedeljski polfinale. V drugo je veslala tudi Ajda Novak, ki je v prvi vožnji zgrešila vrata, v drugo pa prav tako zaostala za najhitrejšo deseterico, ki je dobila mesta v polfinalu. V kvalifikacijah je najboljšo vožnjo prikazala Italijanka Stefanie Horn.



Povsem na koncu kvalifikacij so se na Vltavo podali še kanuisti. Benjamin Savšek, ki je v Pragi že osvajal kolajne, tudi na svetovnem prvenstvu, je bil 15. in se neposredno uvrstil v nedeljski del tekmovanja. Za eno mesto se je napredovanje po prvem nastopu izmuznilo Luki Božiču, zaostala pa sta tudi preostala slovenska kanuista Anže Berčič in Jure Lenarčič. Omenjena trojica je nastopila še enkrat, kjer sta se s sedmim in desetim časom v polfinale nato uvrstila Lenarčič in Božič.
Kot enajsti kanuist druge vožnje je v cilj priveslal Berčič in podobno kot Alja Kozorog za mesto ostal brez polfinalnega nastopa.

V soboto se ob 9. uri začenjajo polfinalne vožnje kanuističnih dvojcev, kanuistk in kajakašev, ob 13. uri pa še finalne preizkušnje v omenjenih kategorijah.

Značke: kajak kanu, sta

Članki iz rubrike