Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 16.06.2017 14:51:46

Hrvat neposredno v polfinale

vzs
Lahki skifist Rajko Hrvat se je na veslaškem svetovnem pokalu v Poznanju na Poljskem neposredno uvrstil v sobotni polfinale. V svoji predtekmovalni skupini je Izolan osvojil prepričljivo zmago.

Hrvat je tokrat po mili volje obvladoval konkurenco. Najprej se ga je držal Nemec Lars Wichert, a je bil tempo slovenskega reprezentanta tako visok, da je Nemec popustil in prehitel ga je tudi Američan Hugh McAdam, ki je v cilju za Hrvatom zaostal osem sekund in osvojil drugo mesto, oba pa sta tudi varčevala z močmi za repasaž.


"Z Rajkom tukaj ciljava na visoko mesto v finalu A, zato je bil napad na prvo mesto in neposredno uvrstitev v sobotni polfinale pričakovan. Jasno je, da sva napadala prvo mesto, saj je neposredno napredoval le zmagovalec. Na koncu je bila zmaga suverena, realno sliko pa bo dal polfinale in nato finale," je po tekmi povedal trener Iztok Butinar, zadovoljen tudi z dobrimi pogoji, ki so omogočili zelo dobre čase.

Slabše sta se v lahkem dvojnem dvojcu odrezala Aleš Jalen in Marko Bolha, ki sta bila v predtekmovanju četrta in bosta finale "lovila" v sobotnem repasažu. Tudi slovenska ekipa v predtekmovanju ni porabila zadnjega kančka moči, saj sta se iz predtekmovanja v finale uvrstila le zmagovalca obeh skupin Irca in Francoza. "Nastopila sta zelo solidno. Imela sta sicer nekaj težav z valovi, a nastop je bil dober. Žal imata v soboto v boju za prvi dve mesti v repasažu zelo neugodno skupino, a bomo videli," je še povedal Butinar.

Članki iz rubrike