sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

STA
STA
0 03.06.2017 21:05:53

Klinarjeva ostaja prva plavalka, Stevensu obračun z Markičem

Anja Klinar
Arsen Perić
Radovljiška plavalka Anja Klinar potrjuje, da tudi v letu 2017 ostaja prva plavalka dežele na južni strani Alp. Tudi na mednarodnem prvenstvu Kranja je dokazala, da po mili volje obvladuje domače tekmice in že v soboto vknjižila dve zmagi.

Tekma, na kateri nastopa 260 plavalcev iz devetih držav, se je začela z zanimivim dvobojem na 50 m prsno, kjer je imel adut domačega kranjskega Triglava Peter John Stevens, aktualni evropski podprvak, izzivalca v enem najboljših nekdanjih slovenskih reprezentantov Koprčanu Matjažu Markiču, a je bil mlajši Kranjčan z izidom 28,36 na koncu vendarle prepričljivo boljši.

"Matjaž me je zjutraj premagal, saj sem sam testiral stil in ritem. Popoldan sem se skoncentriral in zmagal. Izid je podoben kot v Ljubljani, a sem trenutno veliko bolj utrujen in zato zadovoljen," je po tekmi povedal Stevens, bržkone prvi adut slovenske odprave julija na svetovnem prvenstvu v Budimpešti.

"Rad se vračam sem v kranjski bazen, saj je bil to dolgo moj domači bazen. Vesel sem tudi, da tekmujem s Petrom in da sem v vodi nekako še vedno z njim z ramo ob rami," pa je bil vrnitve na Gorenjsko vesel nekdanji evropski rekorder in prvak Markič, ki pravi, da ga še vedno zanima tudi kakšna tekma, vendar bolj veteranska in morda bo prihodnje leto nastopil v Kranju na veteranskem EP. "To me kar malo mika. Zakaj se ne bi preizkusil še v tej v evropski konkurenci."

Poglavje zase v slovenskem plavanju ostaja Radovljičanka Anja Klinar. Ta je najprej prepričljivo dobila tekmo na 200 m prosto, kjer je ugnala olimpijki Gajo Natlačen in specialistko za ta stil Janjo Šegel iz Fužinarja, Tjaša Oder pa je morala po vrnitvi iz ZDA priznati premoč še eni klubski kolegici s Koroške Mojci Hancman. Klinarjeva je nato brez težav opravila še tekmicami na 800 m prosto, kjer je bila prepričljivo druga obetavna mariborska mladinka Katja Fain, Odrova, lani v tej disciplini bronasta na EP, pa je dobila še eno potrdilo, da letos ni v vrhunski formi, saj je morala priznati premoč tudi klubski in reprezentančni kolegici Natlačnovi.



"Tukaj ne nastopam v svojih disciplinah, kjer bi plavala sama, saj si za dober trening želim tudi malo močnejšo konkurenco. Sama sem zelo utrujena in zame je to vse skupaj res dober trening. Vsaka močnejša konkurenca pa je seveda dobrodošla, saj se moram pripraviti in potruditi za zmago. Moram pa priznati, da imam zadnje tri tedne tudi malo težav v vodi in na treningih imam velika nihanja, zato sem zadovoljna tudi z dosežki," je po sobotnem tekmovanju povedala Klinarjeva, ki verjame, da so nihanja le posledica utrujenosti.

Žensko tekmo na 50 m prsno je dobila mladinska evropska prvakinja Tina Čelik iz kranjskega Triglava, ki je brez težav ugnala svojo tekmico iz mladinskih vrst Taro Vovk, ki se vrača po bolezni in olimpijko Tjašo Vozel, ki trenutno ni povsem 100-odstotno pripravljena. Med bolj zanimivimi je bila tudi ženska tekma na 50 m prosto, kjer je Velenjčanka Nastja Govejšek, pravkar se je vrnila iz ZDA, za stotinko ugnala že omenjeno Šeglovo, Celjanka Anemari Košak na tretjem mestu pa je bila tri stotinke sekunde hitrejša od Olimpijine Neže Klančar, ki je kasneje zmagala na 200 m mešano. Govejškova je bila najboljša še na 100 m delfin.

V moški konkurenci je Mariborčan Martin Bau, ki nastopa za Fužinar, najprej potrdil premoč na 200 m prosto, na 1500-metrski razdalji je pometel s tekmeci, kljub temu pa v letošnji sezoni še ni povsem zadovoljen s svojimi dosežki.

Na 100 m hrbtno je slavil Ilirijan Anže Ferš Eržen in ob zmagi s 56,85 dosegel tudi nov slovenski mladinski rekord, ob koncu programa pa je slavil še na 200 m mešano, kjer je mladinski rekord odvzel nekdanjemu klubskemu kolegu Petru Mankoču.

Značke: plavanje, sta

Članki iz rubrike