favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 13.05.2017 17:23:13

V Tacnu danes do zmag Kragljeva, Bizjakova, Berčič in Kauzer

Slalomisti na divjih vodah so v Tacnu opravili tretjo od štirih izbirnih tekem, ki bodo jutri določile slovensko reprezentanco za največje tekme v tej sezoni. Danes si je med kajakašicami zmago privozila Urša Kragelj, med kanuistkami je bila najhitrejša Nina Bizjak, pri kanuistih je slavil Anže Berčič, pri kajakaših pa Peter Kauzer.

V Tacnu se še danes in jutri zbirajo točke za sestavo slovenske reprezentance v slalomu na divjih vodah, ki bo med drugim tekmovala na domačem evropskem prvenstvu. Tega bo med 31. majem in 4. junijem gostilo prav prizorišče na Savi. Po današnjih tretjih izbirnih vožnjah, start prve vožnje so imeli tekmovalci in tekmovalke ob 10.20, start druge pa ob 12.20, je reprezentanca v precejšnji meri že oblikovana.

V konkurenci kajakašev je Peter Kauzer znova ugnal vso konkurenco, najhitrejši je bil že na prvi tekmi, a je imel Hrastničan kljub slabši drugi tekmi, ko je bil 18., tako ali tako precejšnjo bero točk naskoka, ki si jo je priboril že z osvojitvijo srebrne kolajne na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru. S tem je imel Kauzer tudi nekoliko manjše breme doseganja rezultata in je lahko nastopil povsem umirjeno. Kauzer je drugouvrščenega Celjana Martina Srabotnika, ki je še mlajši član, ugnal za 2,24 sekunde, tretji pa je bil Simon Brus (Nivo Celje), ki je zaostal še štiri stotinke več. Vsi trije so progo preveslali brez dotika.

Pri kajakašicah je bila z novo, že drugo brezhibno vožnjo najhitrejša Kragljeva, tekmovalka Soških elektrarn je drugouvrščeno kolegico iz Ljubljane Evo Terčelj, ki je zmagala na uvodni tekmi, premagala za štiri sekunde, a si je slednja privoščila dva dotika. Tretje mesto je z enim dotikom in skoraj devetimi sekundami zaostanka pripadlo Ajdi Novak, četrta pa je bila prva mlajša članica Alja Kozorog (6 kazenskih sekund/+19,43).



Med kanuisti je tokrat Anže Berčič ugnal Benjamina Savška, ki je zmagal na obeh uvodnih tekmah. Član Tacna je bil od klubskega kolega hitrejši za 61 stotink, oba pa sta progo preveslala brez dotikov. Tretji je bil še en kanuist Tacna, tudi Blaž Cof je pustil količke pri miru, za Berčičem pa zaostal 1,01 sekunde. Četrto mesto je pripadlo Luki Božiču (Soške Elektrarne/+1,57).

V kategoriji kanuistk, ta bo na naslednjih olimpijskih igrah prvič v programu, so nastopila le tri dekleta, z enim dotikom je zmagala Nina Bizjak, ta je bila prva že pred tednom dni, pred klubsko kolegico iz Soških elektrarn Aljo Kozorog, ki je bila najboljša minulo nedeljo, in kanuistko Tacna Leo Novak, ki pa je ena vrata izpustila in precej zaostala.

V nedeljo bo v Tacnu še zadnja izbirna tekma, ki bo dokončno potrdila sestavo reprezentance.

Značke: kajak kanu, sta

Članki iz rubrike