andrej-plenković Svet24.si

Plenković zarezal v torto, se bo mastil skupaj z ...

MZ Podzemna zbiralnica 2 Svet24.si

Lične in za oko prijetne, a včasih tudi precej ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

»Turbo anus« Janeza Janše? Takšne argumente ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

STA
STA
0 02.04.2017 16:38:18

Kauzer mimo vrat in brez finala, Savšek znova zmagal

Arsen Perić
Drugi dan mednarodnega slaloma na divjih vodah v Tacnu ni bil tako uspešen za olimpijskega podprvaka v kajaku Petra Kauzerja.

Hrastničan je v polfinalni vožnji zgrešil vrata, s kazenskim pribitkom 50 sekund pa na 69. mestu ostal brez finalnega nastopa. Je pa vnovič zmagal kanuist Benjamin Savšek.

Sobota je bila za Kauzerja uspešna, saj je bil najboljši med kar 90 kajakaši. Tokrat se mu na domači progi ni izšlo, končal je izven najboljših tridesetih, kolikor jih v konkurenci kajakašev nastopi v finalu, saj je zgrešil peta vrata, dobil 50 sekund pribitka in bil prepočasen. Zmagal je dvakratni svetovni prvak, Francoz Boris Neveu, drugouvrščeni Švicar Martin Dogoud je za njim na drugem mestu zaostal 31 stotink, tretji pa je bil Italijan Zeno Ivaldi.


Najboljši Slovenec je bil na petem mestu Martin Srabotnik, Žan Jakše je bil šesti, Janoš Peterlin je osvojil enajsto mesto, Martin Albreht 14., Luka Čižman 18., Vid Kruder Marušič pa 27.

Med kajakašicami je Urša Kragelj tako kot v soboto tudi tokrat zasedla drugo mesto. V soboto je zaostala je le za Avstrijko Corinno Kuhnle, tokrat pa za rojakinjo slednje Viktorio Wolffhardt. Ajda Novak je bila 12., Lea Novak mesto slabša, Eva Terčelj pa je z zgrešenimi vrati in še dvema dotikoma pristala šele na 18. mestu.

V konkurenci kanuistov Benjamin Savšek tudi drugi tekmovalni dan ničesar ni prepustil naključju in je tako kot v soboto pokoril konkurenco. Z nekaj več kot sekundo zaostanka je bil drugi Rus Kiril Sitkin, tretji pa Italijan Roberto Colazingari. Luka Božič, ki je iz dvojca presedlal v enosed, je bil četrti, Jure Lenarčič peti, Žiga Taljat pa 14.

Med kanuistkami je danes najboljši slovenski rezultat postavila Nina Bizjak z devetim časom finala, zmagala je Avstrijka Nadine Weratschnig pred Čehinjo Moniko Jančovo in včerajšnjo zmagovalko, Slovakinjo Sono Stanovsko.

Pri kanuističnih dvojcih, kjer je nastopilo le sedem posadk, sta tako kot v soboto zmagala Čeha Jonaš Kašpar in Marek Šindler pred Slovakoma Ladislavom in Petrom Škantarjem, tretja sta bila Čeha Peter in Pavol Hochschorner.

Tacenska proga bo med 31. majem in 4. junijem gostila letošnje evropsko prvenstvo slalomistov, pred tem bodo maja na prizorišču še izbirne tekme za sestavo slovenske reprezentance.

Značke: kajak kanu, sta

Članki iz rubrike