Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 30.03.2017 20:24:59

Mrakova in Macarolova v finalu na sedmem mestu

Slovenski jadralki Veronika Macarol in Tina Mrak sta na finalu prve letošnje regate za evropski pokal princese Sofije Iberostar v španski Palma de Mallorci po prvem dnevu finalnih plovov razreda 470 na sedmem mestu. V prvi današnji regati sta bili četrti, nato pa sta zabeležili še 15. in 14. mesto.

"Opravili smo tri krajše regate po 35 minut po šibkejšem vetru. V današnjih pogojih so bili zelo pomembni starti, ker se je po šibkejšem vetru težje prebiti v ospredje. V prvi regati sva, kljub slabemu startu, zelo dobro odvozili in končali na 4. mestu. V naslednjih dveh regatah pa se nama ni uspelo prebiti v ospredje in sva zabeležili 15. in 14. mesto. Trenutno sva na skupnem 7. mestu. Jutrišnji dan bo zelo pomemben. Zelo dobro morava dobro odjadrati, da se uvrstiva v regato za medalje z najboljšimi osmimi posadkami," je dejala Macarolova.

Tudi v razredu 49er, kjer v zlati skupini tekmujeta Peter Janežič in Anže Podlogar, so odjadrali tri plove, pri čemer sta svojo uvrstitev iz plova v plov izboljševala in v zadnjem zasedla 19. mesto, v skupnem pa ostajata na 25. mestu.



Jan Orel je solidno jadral v razredu finn, kjer so tekmovali v dveh plovih, napredoval je za eno mesto in je tako sedaj na 44. mestu.

V zlati skupini sta danes svoje uvrstitve izboljšali tudi obe sestri Pletikos, Kim je napredovala na 37. mesto, Lin pa na 45. V petek bo znan razplet uvrstitev v regato za medalje.

Značke: jadranje, sta

Članki iz rubrike