Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 26.03.2017 19:07:57

Kauzer zmagal že v uvodu v sezono

Arsen Perić
Olimpijski kajakaški podprvak Peter Kauzer je zmagal na tekmi IFC v Solkanu, ki so jo organizatorji izpeljali kljub težavam z vetrom. Na reki Soči to ni bila edina slovenska zmaga, drugo je med kanuisti zabeležil Blaž Cof. Luka Božič je bil drugi med kanuisti, Eva Terčelj druga med kajakašicami, Ajda Novak pa je bila med kajakašicami tretja.

Kauzer je bil na svoji prvi tekmi sezone za 39 stotink sekunde hitrejši od Nemca Hannesa Aignerja, dobitnika kolajne na olimpijskih igrah v Londonu, ter še enega Nemca Tima Maxeinerja. V finalu je veslal tudi Martin Srabotnik in bil deveti. Na enajstem mestu je polfinale zaključil Janoš Peterlin, Martin Albreht je bil 12., Žan Jakše 21., Simon Brus pa 31.

"Malo sem se namučil, včeraj se s kvalifikacijami ni začelo najboljše, ker sem zgrešil vrata. Malo sem prazen zaradi treningov, tako da se je poznala ta utrujenost. Danes je bila na srečo nekoliko krajša proga, ki sem se je lotil normalno, tudi čoln je lepše stekel kot včeraj. Za prvo tekmo v sezoni je dobro, zdaj bo treba ta ritem nadaljevati in napredovati iz vožnje v vožnjo," je po zmagi povedal Kauzer.


Zmagal je tudi Blaž Cof, ki je prikazal najboljšo vožnjo v finalu kanuistov. Član tacenskega kluba je bil po odličnem nastopu nasmejan do ušes: "Nisem pričakoval, da bom danes tako veslal, čeprav sem želel. V spodnjem delu sem nekoliko tvegal, želel odpeljati nekoliko drugače. Izplačalo se je. Skozi celotno progo mi je dobro teklo. Ko sem prišel v cilj, sem vedel, da ni bil slab čas," je dejal Cof.

Le 66 stotink sekunde za Cofom je zaostal Luka Božič, ki je na progi naredil dotik, ki mu je prinesel dve kazenski sekundi, brez napake bi se zmage veselil on. Tretji je bil Čeh Vaclav Chaloupka. Jure Lenarčič je zasedel enajsto mesto, Benjamin Savšek je bil 14., Anže Berčič 20., Žiga Taljat pa 23.

Na stopničkah sta na uvodni tekmi leta končali tudi kajakašici Eva Terčelj in Ajda Novak, ki sta bili druga oziroma tretja. Z veliko prednostjo osmih sekund in pol se je zmage veselila Nemka Ricarda Funk. Urša Kragelj je bila deseta, Alja Kozorog 20. in Lea Novak 29. Tik pod zmagovalnimi stopničkami je preizkušnjo kanuistk končala Nina Bizjak, ki je bila četrta. Zmagala je Čehinja Eva Rihova, pred Nemkama Leno Stoecklin in Andreo Herzog.

Značke: kajak kanu, sta

Članki iz rubrike