Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 14.03.2017 14:44:40

Pred kajakaši pestra sezona, tudi domače prvenstvo

Kajakaška zveza Slovenije, ki jo letos kot eden vrhuncev sezone čaka evropsko prvenstvo v domačem Tacnu v začetku junija, je danes predstavila načrte pred poolimpijsko sezono. Večina reprezentantov in reprezentantk je sezono začela nekoliko kasneje, tudi zaradi svetovnega prvenstva, ki bo v francoskem Pauju na sporedu šele konec septembra.

Ustroj zveze, ki se je lani po zaslugi Petra Kauzerja ovenčala z drugo olimpijsko kolajno v zgodovini po Andražu Vehovarju, bo v prihajajoči nekoliko spremenjen. Medtem ko bo direktor zveze Andrej Jelenc v prihodnje deloval bolj v tej funkciji, mu bo na športnem delu kot vodja programa vrhunskega športa pomagal Jernej Abramič, ki je nazadnje kot trener deloval v Avstriji.

"Vesel sem, da sem dobil možnost sodelovanja s KZS, ki je že veliko let v vrhu tega športa po rezultatih in organiziranosti zveze. Prav tako sem vesel sodelovanja s tekmovalci in trenerji, upam, da bomo zgodbo še lahko nadgradili. Mislim, da je precej prostora za to, moja želja je, da bi bili rezultati teh vrhunskih tekmovalcev še bolj konstantni. Tudi mladim ekipam želimo omogočiti dober razvoj in treninge z vrhunskimi trenerji in dobrimi pogoji," je dejal Abramič, ki bo nastopal predvsem v vlogi povezovalca posameznikov v ekipi, ki trenirajo vsak s svojim trenerjem.

"Velikih sprememb ne bo, tekmovalci bodo še naprej delali s svojimi trenerji, sam bom skušal združiti njihovo delo in poskrbeti za sodelovanje, da bi dopolnili stvari," je še dejal Abramič, ki se je pred dnevi z ekipo vrnil z dvotedenskih priprav.

Pomembnejši preizkus bo že slalomska tekma kategorije ICF 25. in 26. marca v Solkanu, kjer so udeležbo že potrdili predstavniki 13 držav. V začetku aprila bo v Tacnu mednarodni slalom, izbirne tekme za sestavo reprezentance v slalomu pa sledijo 6. in 7. ter 13. in 14. maja.



Kajakaš Peter Kauzer si je po igrah v Riu vzel nekaj več premora, zimske priprave pa je namesto v Avstraliji opravil v Združenih arabskih emiratih. "Malo sem se prenajedel dolgih potovanj, tudi lani v Avstraliji, ko sem imel družino o sebi, so bila ta potovanja utrudljiva. Z leti te to malo bolj utrudi. Letos sem zato šel malo bližje, sezono pa sem začel skoraj tri tedne kasneje kot prejšnja leta. Priprave v Pauju so bile dobre, spoznal sem progo, ki bo gostila SP, če ne bi šli tja z reprezentanco, bi šel sam, saj se mi to zdi dober pristop, da treniraš na prizorišču prvenstva. Tacen pa je tako naše domače dvorišče," je pred sezono napovedal Kauzer.

Kajakašica Urša Kragelj se je po lanski olimpijski izkušnji letos posvetila študiju. "Trenirati sem začela mesec ali dva kasneje kot običajno, ker je do svetovnega prvenstva še zelo daleč, Tacen pa dobro poznam. Spočila sem telo in glavo, v veslanju imam sicer nekaj treningov manj, a mislim, da poteka tempiranje forme do evropskega prvenstva ravno prav. To je tekma, ki se je najbolj veselim. Večjih sprememb v mojem treningu ni bilo," je povedala Kragljeva, ki že tretje leto sodeluje tudi s fizoterapevtko Nežko Poljanšek.

Večjih sprememb ni delal niti kanuist Benjamin Savšek. Morda je še največja sprememba to, da je lani nov čoln po olimpijskih igrah spravil na polico in ga varčeval do letos. "Zadovoljen sem z delom, ki sem ga opravil. Šele z novim letom sem začel pošteno trenirati, malo kasneje kot sicer. Imeli smo priprave v Pauju, treniral tisto vodo, ki me čaka septembra, zaenkrat je vse v redu. Najbolj se veselim domačega evropskega prvenstva," je menil Savšek.

Novost sezone je še, da kanuistični dvojec ni več del olimpijskega programa, nadomestil ga je ženski kanu, kako bosta športno pot nadaljevala Luka Božič in Sašo Taljat, ki sta leta 2014 osvojila naslov svetovnih prvakov, pa bo znano po prvih tekmah sezone.

Značke: kajak kanu, sta

Članki iz rubrike