favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 20.10.2016 10:33:45

Petkratna olimpijska prvakinja v pokoj pri 23

Petkratna olimpijska prvakinja v skokih v vodo Kitajka Chen Ruolin je sklenila športno pot pri komaj 23 letih. Razlog za konec kariere je poškodba vratu, ki je tako kruto končala eno najbolj spektakularnih športnih karier. Chenova je domov s treh olimpijskih iger prinesla pet zlatih kolajn; v Riu je bila najboljša v sinhronih skokih z 10 metrov.

Novico o koncu kariere je sporočila kar prek Weiboja, kitajske različice Twitterja, kjer ima verificiran profil. "Ko je napočil dan za slovo, nisem vedela, da bo tako miren dan," je zapisala in dodala, da so komplikacije zaradi poškodbe vratu krive, da ne more nadaljevati izjemne kariere.

"Zato sem se odločila za slovo. Hvala vsem za podporo," je še zapisala.


Chenova, ena od treh kitajskih športnikov s petimi zlatimi olimpijskimi kolajnami, je začela trenirati skoke v vodo že pri rosnih štirih letih, pri 11 se je že uvrstila v kitajsko reprezentanco, pri komaj 15 pa je nastopila na olimpijskih igrah leta 2008 v Pekingu. Na svojih prvih in drugih igrah je osvojila zlati kolajni tako posamično kot v sinhronih skokih, zlato v sinhronih je dodala še v Riu in postala ena najuspešnejših zvezd tega športa v zgodovini.

V zadnjih desetih letih je namreč osvojila vse zlate kolajne v sinhronih skokih z 10 metrov na olimpijskih igrah, svetovnih prvenstvih in svetovnih pokalih po okriljem Fine. Zadnja leta pa se je borila s poškodbami. Poleg tega se je naveličala trdega režima treningov in tekmovanj, je poročala kitajska agencija Xinhua.

Kitajski skakalci v vodo so v Riu osvojili sedem od skupno osmih zlatih medalj in pokazali, zakaj so skoki v vodo eden najuspešnejših kitajskih olimpijskih športov.

Značke: skoki-v-vodo, chen

Članki iz rubrike