zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 26.01.2024 18:46:05

Bodo Radeljčani uspešni tudi v Postojni?

Mlada igralka Impola Aneja Kunčič počasi postaja steber svoje ekipe. Danes jo čaka težka preizkušnja proti Kamničankam.
psno
V prvi kegljaški ligi je na vrsti 12. krog. Vodilni Triglav je že opravil delo z zmago, ker to soboto gostuje v Nemčiji. Pomembni tekmi bosta v Postojni, kjer gostujejo Radeljčani, in v Mariboru, kamor prihaja Calcit. Kamničanke so na težkem izpitu v Sl. Bistrici.

Nadaljuje se kegljaško prvenstvo v elitnih ligah. V moški konkurenci je bila ena tekma že odigrana. Vodilni Triglav igra danes tekmo v Nemčiji v ligi prvakov. Med tednom so Kranjčani zelo zanesljivo odpravili Litijo. V ospredju bosta tekmi v Postojni in v Mariboru, ki sta mala derbija tega kroga v moški elitni ligi. V Postojno prihajajo vroči igralci Pergola Hiš, ki so pred tednom dni vzeli skalp Konstruktorju. Zdaj so Radeljčani tretji in bi z uspehom bili že zelo blizu uvrstitve v Evropo. Za Postojnčane je zmaga nuja, če želijo kandidirati za zadnje preostalo mesto. Tudi za Calcit iz Kamnika so točke zelo pomembne, toda iskati zmago v Mariboru je vseeno velik zalogaj. Res pa je, da je Konstruktor praktično izpadel iz boja za naslov prvaka, toda s spodrsljajem doma bi lahko postavil pod vprašaj tudi naslov podprvakov.



Zanimivo srečanje pa se obeta v Ljubljani. Na Invalidu na Malenškovi bo Ograjca lovila pomembne točke v boju za obstanek. Toda nasprotnik je sila neugodna Gorica, ki ima še vedno nekaj možnosti, da ujame četrto mesto. V Tržiču sta na sporedu dve tekmi. Na obeh, tako v moški kot v ženski konkurenci, je domači Ljubelj favorit proti jamarjem iz Ljubljane. Toda domačini morajo vzeti tekmi zelo resno, sicer lahko nastanejo težave. Vodilne Kamničanke imajo na sporedu težko preizkušnjo v Sl. Bistrici. Impol je sila nepredvidljiv nasprotnik in če se jim stvari izidejo, so lahko zelo nevarne. Pomembno srečanje bo v Ljubljani, kjer bo Ograjca gostila Pivko. Ljubljančanke bi se z zmago lahko vključile celo v boj za Evropo, medtem ko so točke za Notranjke zelo pomembne v boju za obstanek. V Postojno prihajajo Celjanke. Za obe ekipi so točke zelo pomembne predvsem v luči za uvrstitev na četrto mesto. Postojnčanke so v zadnjem času dvignile svojo formo, zato imajo seveda manjšo prednost. V Radljah je domači Remoplast velik favorit na tekmi proti zadnjeuvrščenemu Miklavžu. Toda vprašanje je, v kakšnem stanju so Radeljčanke po dveh zaporednih porazih.



1. A liga moški, 12. krog



Ljubelj – Taborska Jama (14.00)

Konstruktor – Calcit (16.00)

Ograjca – Gorica (17.00)

Proteus – Pergola Hiše (17.30)

Že odigrano: Triglav – Litija 8:0 (3543:3409)



1. A liga ženske, 12. krog

Ljubelj – Taborska Jama (10.00)

Impol – Calcit (13.00)

Ograjca – Pivka (13.00)

Proteus – Celje (13.30)

Remoplast – Miklavž (14.00)



Galerija
Značke: kegljanje, prva-liga

Članki iz rubrike